Sağlık çalışanları Filistin için "Sessiz yürüyüş" yaptı

İsrail'in Gazze'de uyguladığı saldırılara tepki gösteren doktorlar ve avukatlar Sivas'ta "Sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

Sağlık çalışanları Filistin için "Sessiz yürüyüş" yaptı

Sivas'ta avukatlar ve doktorlar bir araya gelerek Filistin için "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi. Hukukçu Kadınlar Derneği, Filistin'deki soykırım suçuna yönelik farkındalık yaratmak için çalışma başlattı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAK İSTEYEN VATANDAŞLARA DİLEKÇE DAĞITILDI

Yaşanan soykırımda suçlu olan kişilerin Türk mahkemelerinde yargılanması için dilekçe hazırlayıp suç duyurusunda bulunmak isteyen vatandaşlara dağıtıldı. Doktorların üzerinde bulunan önlüklerdeki kan lekeleri dikkatlerden kaçmazken gerçekleştirilen "sessiz yürüyüş" kent meydanında son buldu. Sağlık çalışanları Filistin için "Sessiz yürüyüş" yaptı - Resim : 1

"NORMALLEŞTİRMEYECEĞİZ, ASLA SİNDİRMEYECEĞİZ"

İsrail'in savaş suçlusu olduğunu söyleyen son sınıf Tıp Fakültesi öğrencisi Mustafa Kılıç, "İşgalci İsrail’in Filistin’de yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulüm 7 Ekim'den buyana soykırımdan başka ifadeyle anlatılamayacak boyuta ulaşmakta ve Gazze’de sivil; hasta, hekim, çocuk ve kadın fark etmeksizin büyük katliam bütün dünyanın gözü önünde devam etmektedir." Dedi. Sözlerine devam eden Kılıç, "Gazze’de ki sivillerin, kadınların, çocukların ve meslektaşlarımızın ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir durum ortaya koymakta kararlıyız. Bu hafta sessiz yürüyüşümüz İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Sivas başta olmak üzere 20 il de eşzamanlı olarak düzenlenmektedir. Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere dünyada ki tüm hekim, sağlık çalışanları ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz. Ayrıca tüm meslektaşlarımızı yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz. Normalleştirmeyeceğiz. Asla sindirmeyeceğiz. Sabırla ve azimle hekimler olarak zulme karşı duranlar olacağız." Dedi. 

"HEKİMLER OLARAK ZULME KARŞI DUR DİYENLER OLACAĞIZ"

Her hafta düzenli olarak yürüyüş gerçekleştireceklerini söylene bir doktor adayı ise "Türkiye’deki hekim, hekim adayları ve sağlık çalışanları olarak İstanbul merkezli başlatılan sessiz yürüyüşümüz de milyonlar olarak sessiz çığlık şekline dönüşüyor elhamdülillah. Bu hafta Türkiye geneli, İstanbul’da dördüncüsü gerçekleştirilen sessiz yürüyüşün Sivas’ta ikinci haftasını tamamladık. Bundan sonraki zamanlarda da sessiz sesimizi, sessiz çoğunluk olarak sesimizi duyurmak için her hafta düzenli olarak sessiz yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Hekimler olarak zulme karşı dur diyenler olacağız.” İfadelerini kullandı.