Sağlık çalışanlarına zam! Gözler kritik toplantıda! İşte güncel tablo

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle sağlık çalışanlarıyla bir araya geleceği toplantıda yapacağı açıklamalar yüzbinlerce çalışanın gündeminde yer alıyor. Sağlık çalışanlarına 500 lira ila 5 bin lira zam öngörülüyor. İşte detaylar...

Sağlık çalışanlarına zam! Gözler kritik toplantıda! İşte güncel tablo

Sağlık çalışanlarının maaşlarına ve çalışma koşullarına yönelik iyileştirilme getirilmesine ilişkin düzenlemenin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle sağlık çalışanlarıyla bir araya geleceği toplantıda açıklanması bekleniyor. 

Çalışmalarında sona gelinen düzenleme kapsamında Sağlık, Maliye ve Çalışma Bakanlıklarının ortaklaşa bir çalışma yürüttü. Hazırlanan taslak metnin kısa sürede teklif olarak TBMM’ye gönderileceği, iyileştirme paketinin de 14 Mart Tıp Bayramı’nda duyurulacağı öğrenildi. İlk çalışmada unutulan ambulans şoföründen hemşireye kadar tüm sağlık personeli son çalışmaya dahil edildi.

Düzenlemeye göre kamuda çalışan sağlık çalışanlarına 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında maaş artışı yapılacak. Yeni düzenlemeden, ambulans şoförü, acil sağlık görevlileri, ebe ve hemşireler de yararlanacak. Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL ücret artışı sağlanacak. Diğer sağlık personeline yapılacak artış oranının aylık 500-600 lira arasında olacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlıkçılara karşı uygulanan şiddete karşı önlemler ve malpraktis davaları konularında da açıklayacağı müjdeler merakla bekleniyor.