Sağlık ekibinden akıllara mıh gibi kazınacak sözler: Sedyenin bir yanında doğan bir yanında ölen bebekler vardı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından afet bölgesine yaraları sarmak için ve destek olmak için giden 112 Acil Sağlık ekibi bölgede yaşadıklarını aktararak "Sedyenin bir yanında doğan bir yanında ölen bebekler vardı" ifadelerini kullandı.

Sağlık ekibinden akıllara mıh gibi kazınacak sözler: Sedyenin bir yanında doğan bir yanında ölen bebekler vardı

Asrın felaketi olarak adlandırılan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ilde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden oldu. Enkaz altında kalan canları kurtarmaya ve yaraları sarmaya giden afet bölgesinde şahit olduğu olayları aktardı. Anlatılanlar yürekleri sızlatırken “Enkaz altından çıkmış bir bebek maalesef hayata dönmedi ama sedyenin diğer tarafında da enkazdan çıkan, doğum yapan bir bayanla karşılaştık, ister istemez etkileniyoruz.” İfadeleri akıllara kazındı.

Sağlık ekibinden akıllara mıh gibi kazınacak sözler: Sedyenin bir yanında doğan bir yanında ölen bebekler vardı - Resim : 1
“ENKAZ ALTINDAKİLER İLE BİR KAN VE CAN BAĞI HİSSEDİYORSUN”

Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen kardeşiyle telefonla görüşüp ardından görev için Hatay'a hareket ettiğini dile getiren 15 yıllık 112 personeli Ayşe Ceren, “Yakınım Kahramanmaraş’ta evleri yıkıldı ama ben Hatay’a gidiyordum. Gittiğimizde şok içerisinde kaldık, bütün evler yıkılmış, enkaz, yıkık virane içerisinde. Bir tane bebek getirdiler enkaz altından çıkmış, bebek morarmıştı, doktor, sağlık personeli arkadaşlarımız müdahale etti hala onun etkisindeyim. Maalesef çocuk dönmedi ama sedyenin diğer tarafında da enkazdan çıkan, doğum yapan bir bayanla karşılaştık. Birine çok üzülürken diğer yandan da bir bebeğin dünyaya gelmesini görmek. Enkaz altındakiler ile bir kan, can bağı, yakınlık hissediyorsun. Bir an önce ona elini uzatmak, onu oradan çıkartmak istiyorsun. Çıktığı zaman elini tuttuğun, ona dokunabildiğin zaman bunun tarifi anlatılmaz. İnsanlar enkaz altından çıktıklarında korku, panik, endişe içerisindeler. Bazen bakıyordum; ağlıyordum çünkü enkaz altında vefat eden biriyle karşılaşıyorsun. Bir çocuk vardı enkazda, kurtarılacağını bekliyor çünkü ses gelmişti, beklerken bir anda çocuk solunumunu kaybetmiş müdahale ediliyor ama dönmedi. Onun umudunu beklerken bir anda bu durumla karşılaşmak biz de ister istemez etkileniyoruz" diye konuştu.
 

Sağlık ekibinden akıllara mıh gibi kazınacak sözler: Sedyenin bir yanında doğan bir yanında ölen bebekler vardı - Resim : 2
“ENKAZ ALTINDA KARI KOCANIN TARTIŞMASINA ŞAHİT OLDUK”

Deprem haberini duyduktan sonra hemen bölgeye gitmek üzere hazırlandığını söyleyen 24 yaşındaki Paramedik Kürşat Keskin, zaman zaman birçok duyguyu bir arada yaşadıklarını belirtti. Keskin, enkazdan kurtarabildikleri kişileri bölgeye olası bir görevlendirmede yeniden görmek istediğini söyleyerek, “Bölge olarak Hatay’a gittik. Yaklaşık 8 gün boyunca orada kaldım. Enkazdan çıkardığımız çok fazla hasta oldu, çok fazla insan dokunduk. Onların üzüntüsüyle üzüldük, mutluluklarıyla mutlu olduk. Çıkardığımız bir bebek oldu, çok sevindik. En çok unutamadığım; bir karı koca enkaz altında yaklaşık 119’uncu saatte çıkardık. Yoğun duygular içerisindeyken bize mutluluk veren bir anı oldu. İkisinin enkaz altındaki tartışmalarını duyduktan sonraki o suratımızda tebessümü o sağladı. İlk önce kocasını sonra kendisini aldık. Unutamayacağım bir anı da enkaz altından anne ve çocuk çıkarttık, toplamda beş kardeşlermiş. 2’sini kaybetmişler ama 3’ünü biz çıkardık. İkisini buluşturmayı, o suratlarındaki mutlulukları çok farklıydı. İlk defa afet bölgesinde bulundum, geleli 3-4 gün oldu hala o yoğun duygular içerisindeyim. Tekrar bir görevlendirme olduğundan gidip kendilerini görmek de isterim. Bir arkadaşımızın ailesinin evi yıkıldı, anne ve babasının sağ salim olduğunu öğrendikten sonra yine bizimle canla başla çalıştı. Hatay ekiplerinden personel arkadaşlarımızın ambulansıyla çalıştık, orada kendi anıları birikmişleri vardı. O ambulansla çalışmak bizim için çok yoğun duygular" ifadelerini kullandı.