Sahara Geçidinde kar yağışı sonrası trafikte aksamalar oldu

Dün gece saatlerinde Artvin'de etkili olan kar yağışı sonrası Artvin'in yüksek kesimleri beyazlar içinde kaldı. Türkiye'nin önemli geçitleri arasında bulunan Ardahan-Şavşat karayolu Sahara Geçidi'nde ise kar yağışı sonrası trafik olumsuz etkilendi.

Sahara Geçidinde kar yağışı sonrası trafikte aksamalar oldu

Gece saatlerinde  etkili olan kar yağışı sonrası Artvin'in yüksek kesimleri beyazlar içinde kaldı. Artvin'de etkili olan kar yağışı sonrasında Ardahan-Şavşat karayolu Sahara Geçidi'nde de yoğun kar yağışı gözlemlendi. Geçitte yaşanan kar yağışı sonrası araç trafiğinde akamalar yaşandı. 

SÜRÜCÜLER KAR YAĞIŞINA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Dün gece etkili olan kar yağışı, Artvin'in yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Türkiye'nin önemli geçitleri arasında yer alan Şavşat–Ardahan arasındaki 2640 rakımlı Sahara Geçidi'nde kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler ise yollarda kaldı.

EKİPLER ZİNSİRSİZ ARAÇ GEÇİŞİNE İZİN VERMEDİ

Özellikle uluslararası karayolu nakliyecilerinin yoğun olarak kullandığı bölgede kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Karayolları 183. Şube Şefliği ekipleri, zincirsiz araçların geçişine izin vermedi. Karayolları ekiplerinin de karla mücadele çalışması yaptığı yolda ilerlemekte güçlük çeken sürücüler, araçlarını iterek ilerleyebildi.

 

Sahara Geçidinde kar yağışı sonrası trafikte aksamalar oldu - Resim : 1