Sahilde gezen aç dev kertenkele sürüsü görünce hemen saldırdı... Kabuğuna çekilmiş yaratık neye uğradığını şaşırdı

Aç olduklarında kendi türlerini bile yemekten çekinmeyen dünyanın en güçlü hayvanlarından biri olan 3 Komodo ejderi, sahilde gördükleri deniz kaplumbağasını mideye indiriyor. Kabuğuna çekilmiş olan kaplumbağa, dev kertenkelelerin saldırısıyla hayatının şokunu yaşıyor ve bu yaşadığı son şey oluyor.

Sahilde gezen aç dev kertenkele sürüsü görünce hemen saldırdı... Kabuğuna çekilmiş yaratık neye uğradığını şaşırdı

Komodo ejderi, 3 metre uzunluğa ve 90 kilogram ağırlığa kadar büyüyen erkekleriyle dünyadaki en büyük kertenkeledir. Etçildirler ve geyik, yaban domuzu, manda ve diğer küçük sürüngenler dahil olmak üzere çeşitli avlarla beslenirler. Ölü hayvanlar da dahil olmak üzere yiyebilecekleri her şeyi yerler. Avlarını beş mil öteden tespit etmelerini sağlayan harika bir koku alma duyusuna sahiptirler. Komodo ejderleri avlanırken avlarını yakalamak için güçlü çenelerini kullanırlar ve keskin, tırtıklı dişleri ve zehirli tükürükleri avlarını hızla öldürmelerine yardımcı olur.

Sahilde gezen aç dev kertenkele sürüsü görünce hemen saldırdı... Kabuğuna çekilmiş yaratık neye uğradığını şaşırdı - Resim : 1

ZEHİRLERİYLE AVLARINI YAVAŞLATIRLAR

Bu kertenkeleler pusuya yatmış avcılardır ve sürpriz bir saldırı başlatmadan önce genellikle avlarının yaklaşmasını beklerler. Avlarını ısırdıklarında, tükürüklerindeki zehir kurbanlarını hızla yavaşlatır ve avlarını daha kolay öldürmelerini sağlar.

Sahilde gezen aç dev kertenkele sürüsü görünce hemen saldırdı... Kabuğuna çekilmiş yaratık neye uğradığını şaşırdı - Resim : 2

DENİZ KAPLUMBAĞASINI YAKALADILAR

Sahilde aç bir şekilde gezen üç komodo ejderi, kabuğunun içine çekilen kaplumbağayı yemeye başlıyorlar. Bir tanesi kafasını kaplumbağanın kabuğunun içine sokarak onu yemek için her şeyi yapıyor. Diğerleri de kendilerine bir lokma almak için çabalıyor.