Sahilin her tarafını gizemli mavi toplar kapladı. Herkes nereden geldiklerini merak etti. Kaynağı sonunda ortaya çıktı

Sahilin her tarafını kaplayan gizemli mavi toplar, sahili ziyaret eden herkesin dikkatini çekti. Herkesin nereden geldiğini merak ettiği mavi topların zehirli veya radyoaktif olup olmadığı merak edildi. Yetkililer tarafından yapılan araştırmaların sonucunda topların kaynağı belli oldu. Gizemli topların, elektrik santrali borularını temizlemek için kullanıldığı ve fazla basınç olduğunda denize döküldüğü öğrenildi.

Sahilin her tarafını gizemli mavi toplar kapladı. Herkes nereden geldiklerini merak etti. Kaynağı sonunda ortaya çıktı

Bölgede sahili ziyarete gelenler, kıyıya vuran mavi topları görünce şaşkına döndü. Radyoaktif ya da zehirli olmasından korkulan toplar için inceleme yapıldı. Herkesin ne olduğunu ve buraya nasıl geldiklerini merak ettiği mavi topların kaynağı, yetkililer tarafından açıklandı. Yetkililer, son günlerde Britanya sahillerine vuran binlerce gizemli mavi plastik topun bir enerji santralinden kaynaklandığını söyledi. Tees Valley Wildlife Trust, süngerimsi lastik topların Hartlepool Elektrik Santrali'ndeki boruları temizlemek için kullanıldığını ve çok fazla basınç oluştuğunda zaman zaman denize döküldüğünü söyledi.

Sahilin her tarafını gizemli mavi toplar kapladı. Herkes nereden geldiklerini merak etti. Kaynağı sonunda ortaya çıktı - Resim : 1

"TEHLİKE OLUŞTURUYORLAR"

Vakıf bir Facebook gönderisinde, "Toplar kauçuktan yapılmış ve radyoaktif değiller, ancak elbette denizdeki yaban hayatı için hala tehlike oluşturuyorlar" dedi. Vakıf, elektrik santralini işleten enerji şirketi EDF'nin topları geri alabilmesi için halktan topların sahile vurduğu yerleri bildirmelerini istiyor.