Sahte hocaya bu kez PKK propagandasından 10 yıl isteniyor

Eşleriyle arası bozuk olduğu gerekçesiyle cinsel istismar yaparak kadınları tedavi ettiğini iddia eden sahte hoca Burhan Dalğali için bu kez PKK propagandasından 10 yıl isteniyor.

Sahte hocaya bu kez PKK propagandasından 10 yıl isteniyor

Cinsel istismar görüntüleri tepki toplayan, dini değerleri kullanarak dolandırıcılık yapan sahte hoca Burhan Dalğali hakkında PKK propagandası suçlamasıyla da iddianame hazırlandı.

Sahte hoca Burhan Dalğali, sosyal medyaya sızan cinsel istismar görüntüleri ile büyük tepki topladı. Aynı zamanda da dolandırıcılıktan yargılanıyor.

Terör örgütü PKK ile ilişkili olduğuna dair fotoğrafların ortaya çıkmasından sonra, Dalğali hakkında terör soruşturması da başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin detaylarına TRT Haber ulaştı.

Terör örgütü programında çekilen fotoğrafları delil sayıldı

İddianameye göre Dalğali, kendisini “saygın bir din alimi” olarak tanıtıyordu. 21 Haziran 2015’te düzenlenen bir programda çekilen fotoğrafları, imkanlarını terör örgütü lehine kullandığının kanıtı olarak gösterildi.

Programda çekilen fotoğraflarda Burhan Dalğali baş köşede görünüyordu. PKK/ KCK paçavralarının yanı sıra, terör elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri de aynı karede yer aldı.

Terörden 10 yıla kadar hapsi isteniyor

İddianamede, Dalğali'nin silahlı terör örgütü propagandası suçlamasıyla 10 yıla kadar hapsi istendi. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesinin ardından dava süreci başlayacak.

Burhan Dalğali, cinsel istismar görüntüleri ile tanınmıştı. Dini değerleri kullanarak insanları dolandırdığı anlaşılmıştı. Şikayet üzerine başlatılan dolandırıcılık soruşturmasında, "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla hakkında iddianame hazırladı, 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

4 aylık tutukluğu göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi. Ancak terör soruşturması da devam ettiği için Dalğali'nin tutukluluğu devam etti.