Sahte KKTC ehliyeti 280 bin TL!

Gaziantep'te jandarma ekipleri, sahte KKTC ehliyeti üreterek yaklaşık 280 bin TL karşılığında satan kişilere operasyon yaptı. Operasyon sonucunda gözaltına alınan 9 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Sahte KKTC ehliyeti 280 bin TL!

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, savcılık koordinesi yürüttüğü teknik takip çalışmaları sonucunda sahte KKTC ehliyeti üreterek satan şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirdi.

280 BİN TL’YE SATMIŞLAR

Ehliyetlerinin Türkiye’de geçerli olmasını fırsat bilen kişiler sahte KKTC ehliyetlerini yaklaşık 280 bin TL karşılığında sattı.

Sahte KKTC ehliyeti 280 bin TL! - Resim : 1

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Gaziantep'te farklı adreslerde eş zamanlı yapılan operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 9 adet cep telefonu, 7 adet sahte ehliyet ve bunlara ait dökümanlar, 1 adet otomobil, 5 gram metamfetamin, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 10 bin TL nakit para ele geçirildi. ‘Resmi belgede sahtecilik’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından, savcılığa sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.