Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel! Depremden sonra sel vurdu! Can kaybı 15’e yükseldi: 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Soylu, bölgede etkili olan sel nedeniyle Şanlıurfa'da 13, Adıyaman'da 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel! Depremden sonra sel vurdu! Can kaybı 15’e yükseldi: 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, bölgede etkili olan sel nedeniyle Şanlıurfa'da 13, Adıyaman'da 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Bu coğrafya belirli riskleri de barındıran bir coğrafya. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkileri tüm dünyada olduğu gibi bizde de hissediliyor. Yıla yayılması gereken yağışın, kısa aralıklarla yoğun bir şekilde toprakla buluşması işlerimizi de güçleştirmektedir, bu olağanüstü bir durumdur."

Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel! Depremden sonra sel vurdu! Can kaybı 15’e yükseldi: 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor - Resim : 1

"TAŞMALAR SONUCUNDA OLUŞAN BİR AFETLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız bu topraklarda bugüne kadar görmediğimiz yoğunlukta başlayan yağmur neticesinde taşmalar sonucunda oluşan bir afetle karşı karşıyayız. Rabbim vefat edenlere rahmet eylesin” dedi.

Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel! Depremden sonra sel vurdu! Can kaybı 15’e yükseldi: 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor - Resim : 2

Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel! Depremden sonra sel vurdu! Can kaybı 15’e yükseldi: 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor - Resim : 3

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Şanlıurfa'da hayatını kaybeden 12 kişiden 11'inin isimleri belirlendi. Sel sularına bodrum katta yakalanan 5 kişilik yabancı uyruklu ailenin de hayatını kaybettiği felakette ölenlerin isimleri şu şekilde açıklandı:

"Kibar Polat, Naile Polat, Emine Başbuğ, Muhammed Sabuncu, Ömer Faruk Bayaslan, Halil Çoban, Beyem El Derviş, Futeyim El Şahir, Zehra El Beyt, Teybe El Derviş ve Halit El Derviş."

Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel! Depremden sonra sel vurdu! Can kaybı 15’e yükseldi: 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor - Resim : 4Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel! Depremden sonra sel vurdu! Can kaybı 15’e yükseldi: 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor - Resim : 5