"Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'takiler gebersinler" diyen kadından akılalmaz savunma: Kötü yola düşürüldüm

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan depremin ardından tüm Türkiye tek yürek olmuşken bazı vicdansız kişiler tarafından yapılan sosyal medya paylaşımları kullanıcıları adeta çıldırttı. Samsun'da yaşayan bir kadın hakkında, yaşanılan korkunç deprem ve depremzedelerle dalga geçtiği öne sürülen video sonrasında adli işlemlerin ardından ev hapsi uygulanmasına karar verildi.

"Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'takiler gebersinler" diyen kadından akılalmaz savunma: Kötü yola düşürüldüm

Deprem bölgelerine destek için son dönemde oldukça aktif kullanılan sosyal medya platformlarında türeyen kişiler, meydana gelen deprem ve depremzedelerle dalga geçtiği videoları kişisel hesaplarından paylaştı.

"GEBERSİNLER"

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın durum özelliğinde paylaştığı Kahramanmaraş depremine yönelik "Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'takiler gebersinler" paylaşımını yapan kadın ihbar edildi. Samsun'da yaşadığı öğrenilen N.Ç. isimli kadına, Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. 

Geçtiğimiz gün avukatıyla birlikte Samsun Adliye'sine davet edilen N.Ç., savcıya verdiği ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 

"Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'takiler gebersinler" diyen kadından akılalmaz savunma: Kötü yola düşürüldüm - Resim : 1

"PİŞMAN OLUP SİLDİM"

N.Ç. nöbetçi mahkemede ifadesinde, küçük yaşlarda kötü yola düşürüldüğü için bazı şahıslara kızgın olması sebebiyle bu tarz bir paylaşım yaptığını söyleyerek "Paylaşım yaptıktan sonra pişman olup sildim. Hatta bu olay sonrası depremzedelere yardım bile gönderdim. Pişmanım" şeklinde konuştu. Nöbetçi mahkeme N.Ç. hakkında elektronik kelepçe takılarak ev hapsi uygulanmasına karar verdi.