Santa Maria Kilisesi'nde yapılan silahlı saldırı: Zanlıların kaçtığı araç bulundu

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde yapılan ve bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıdan sonra şüphelilerin kaçtığı araç Beylikdüzü'nde terk edilmiş halde bulundu. Öte yandan saldırganların bir restoranda garson olarak çalıştıkları da öğrenildi.

Santa Maria Kilisesi'nde yapılan silahlı saldırı: Zanlıların kaçtığı araç bulundu

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahsaldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ile Rus uyruklu D.T.'nin kullandığı otomobile ulaştı. Olayda kullanılan otomobil Beylikdüzü'nde terk edilmiş halde buldu.

Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin otomobildeki incelemeleri sürüyor.

RESTORANDA GARSONLUK YAPTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Rusya ve Tacikistan uyruklu saldırganların Bahçelievler'de bir sushi restoranında garson olarak çalıştıkları öğrenildi.

Santa Maria Kilisesi'nde önceki gün yaşanan silahlı saldırı sonrası başlatılan çalışma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren ve onlarla bağlantılı olduğu değerlendirilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda yakalanan 51 şüpheliden 23'ü, olayla bağlantıları bulunmadığı gerekçesiyle idari işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilmişti.

Santa Maria Kilisesi'nde yapılan silahlı saldırı: Zanlıların kaçtığı araç bulundu - Resim : 1

SALDIRIDA KULLANILAN SİLAHLAR DA BULUNMUŞTU

Saldırganlar Tacikistan uyruklu A.K. ile Rus uyruklu D.T'nin olayda kullandığı silahların bulunmasına yönelik inceleme yapan ekipler, Sarıyer'deki 2 kilometrelik alanda 300 polisin katılımıyla arama yapmıştı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerince yapılan ve metal dedektörlerin de kullanıldığı aramalarda, olayda kullanılan ve parçalara ayrılan el yapımı silah bulunmuştu.