Sapık milyarderin sonu

Çocuk istismarı, çocuk pornosu ve cinsel saldırı amaçlı insan kaçakçılığı nedeniyle tutuklu bulunan dünyanın en zengin insanlarından biri olan Jeffrey Epstein hapishanedeki hücresinde ölü bulundu. Jeffrey Epstein'ın intihar ettiği düşünülüyor.

Sapık milyarderin sonu

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) tutuklu bulunan dünyaca ünlü milyarder Jeffrey Epstein'ın hücresinde ölü bulunmasının ardından soruşturma başlatıldığı açıklandı. ABD Başkanı Donald Trump ile ilişkileri nedeniyle yargılanmasının adilliği konusunda yorumların yapıldığı Epstein, hakkındaki suçlamaları kabul etmişti.

Tutuklu bulunduğu süre boyunca ülkenin en iyi avukatları tarafından savunulan 66 yaşındaki Jeffrey Epstein, savcılık ile yapılan anlaşmanın sonucunda 13 ay hapis cezası almıştı. Trump'la olan dostluğu nedeniyle kefaletle serbest bırakılmayı uman Epstein'ın bu talebinin reddedileceği konuşuluyordu.

Manhattan Mahkemesi Hakimi Richard Berman, yargılama tarihinin görüşüldüğü duruşmada, savcılığın talebi doğrultusunda Epstein’in yargılanmasına en erken Haziran 2020’de başlanabileceğini söylemişti.

İkincide başardı

Epstein geçtiğimiz ay intihar girişimde bulunmuş ancak başarısız olmuştu. New York hapishanesi yetkilileri bu yüzden sapık milyarderi gözetim altında tutuyordu ancak ikinci denemesinde başarılı oldu. Gardiyanların durumu fark etmesinin ardından hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamadığı açıklandı.