Savaştan kaçıp Türkiye'ye geldi, 9 yaşındaki çocuk odasında yatarken maganda kurşunuyla vuruldu!

Ukrayna'dan savaş sebebi ile ailesi ile birlikte Muğla'ya göç eden küçük çocuk, odasında yattığı sırada maganda kurşunu ile ayağından vuruldu. Aile, kurşunu ateşleyen zanlının yakalanarak cezalandırılmasını istiyor.

Savaştan kaçıp Türkiye'ye geldi, 9 yaşındaki çocuk odasında yatarken maganda kurşunuyla vuruldu!

Ukrayna'lı Palchik ailesi, Ukrayna-Rusya savaşından kaçıp Muğla/Fethiye'ye yerleşti. Ancak ailenin başına inanması güç bir olay geldi. Ailenin küçük çocuğu 9 yaşındaki Mikhail Palchik,  Focça Mahallesi'nde ikamet ettiği evinin odasında yatarken, evin çatısından girerek seken maganda kurşunuyla ayağından vuruldu. Oğlunun acı çığlığını duyan baba Sergey Palchik (39), çocuk odasına geldiğinde gördüğü manzara karşısında şok oldu. Durumu hemen 112 Acil Çağrı Servisi'ne bildiren endişeli baba, gelen ambulansla hastaneye kaldırılan oğluna eşlik etti. Olay yerine gelen polisler ise, yapılan incelemelerin ardından silahı ateşleyen kişiyi tespit etmek için çalışma başlattı.

Savaştan kaçıp Türkiye'ye geldi, 9 yaşındaki çocuk odasında yatarken maganda kurşunuyla vuruldu! - Resim : 1

"SAVAŞIN OLDUĞU BİR ÜLKEDEN GELDİK..."

Ukrayna’da mühendis olarak çalıştığını söyleyen baba Sergey Palchik, “Savaşın olduğu bir ülkeden geldik. İnsanların nasıl öldürüldüğünü gördük. İnsanların evde nasıl korku içinde yaşadıklarını gördük. İşgal altındaki Kiev'den ayrılmak çok zordu. Biz de Türkiye’ye gelmek zorunda kaldık. Türk halkını çok sevdik ve minnettar olduk. Nazik ve güzel insanlarla dolu, güvenli bir ülkeye geldiğimizi düşündük ama kötü bir olay yaşadık” dedi.

Savaştan kaçıp Türkiye'ye geldi, 9 yaşındaki çocuk odasında yatarken maganda kurşunuyla vuruldu! - Resim : 2

"ATEŞ EDEN KİŞİNİN YAKALANIP CEZALADIRILMASINI UMUYORUM"

Baba Palchik, “Geçtiğimiz günlerde sorumsuz silah kullanımı nedeniyle yatağında yatan oğluma başıboş bir kurşun isabet etti. Başkalarının çocuklarını serseri kurşunlardan korumak için ateş eden kişinin yakalanıp cezalandırılmasını umuyorum. Bizim ülkemizde düğünlerde veya asker eğlencelerinde otomatik silah veya tabanca kullanmak alışılmış bir şey değil. Çünkü kurşunun öldürdüğünü biliyoruz” şeklinde konuştu.

Savaştan kaçıp Türkiye'ye geldi, 9 yaşındaki çocuk odasında yatarken maganda kurşunuyla vuruldu! - Resim : 3

"BAŞKA ÇOCUKLAR MAĞDUR OLMASIN"
Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Sergey Palchik, “Bu tür kişilerden uzak durun. Onu vuran kişiyi bulun ve kanunla en ağır şekilde cezalandırın. Unutmayın sırf eğlence olsun diye ateş eden ve neredeyse bir çocuğun ölmesine neden olan bir kişiden bahsediyoruz. Başka çocuklar mağdur olmasın, insanlar huzur içinde yaşasın diye mücadele veriyorum” diye konuştu.