Savcı Gökalp Kökçü'ye polis baskını! Evindeki dijital materyallere el kondu! tv100 Muhabiri Sevgim Begüm Yavuz anlattı

tv100 Muhabiri Sevgim Begüm Yavuz, canlı yayında Savcı Gökalp Kökçü'ye polis baskını yapıldığını ve Gökalp Kökçü hakkındaki iddiaları anlattı. İşte Savcı Gökalp Kökçü hakkındaki iddialar...

Savcı Gökalp Kökçü'ye polis baskını! Evindeki dijital materyallere el kondu! tv100 Muhabiri Sevgim Begüm Yavuz anlattı

tv100 Muhabiri Sevgim Begüm Yavuz, Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu programına bağlanarak canlı yayında sıcak gelişmeleri aktardı. 

tv100 Muhabiri Sevgim Begüm Yavuz, Savcı Gökalp Kökçü hakkında yeni gelişme yaşandığını söyleyerek Savcı Gökalp Kökçü'nün evine polis baskını düzenlendiğini ve evindeki dijital materyallere el konduğunu açıkladı. 

tv100 Muhabiri Sevgim Begüm Yavuz gelişmeleri şöyle aktardı: 

Son dönemde yargıda en çok konuşulan isimlerden biriydi Savcı Gökalp Kökçü. Çok tartışılıyordu. İşte o savcı hakkında bugün yeni bir gelişme yaşandı. Şu an Yargıtay üyesi seçilen İsmail Uçar tarafından çok kritik soruşturmalarda görevlendirilmişti.

Bu soruşturmalar; Dilan ve Engin Polat soruşturması, Tuzlaspor soruşturması ve Tayyargiller olarak bilinen sosyal medya fenomenleri Tayyar ve Özlem Öz çifti hakkındaki önemli soruşturmalar Savcı Gökalp Kökçü tarafından soruşturuluyordu. Ve Savcı Gökalp Kökçü HSK'nın aralık ayındaki kararnamesiyle Erzurum bölge mahkemsi'ne gönderilmişti. Ve bunun ardından Gökalp Kökçü hakkında çıkan iddiaların ardından emeklilik dilekçesini göndermişti. Ve bu emelilik talebi kabul edilmişti.

Gökalp Kökçü hakkında; HSK tarafından yürütülen soruşturma kapsamında evinde bir arama yapıldı. Evindeki dijital materyallere el kondu.

PEKİ BU İDDİALAR NELERDİ?

2018 yılında bir FETÖ soruşturması yürütüyordu. Ve FETÖ'nün Filipinler imamı olduğu iddia edilen Abdulkadir Ketenci hakkında bir soruşturma yürütüyordu. O soruşturmada tartışmalı bir karara imza attı. Savcı Gökalp Kökçü tarafından takipsizlik kararı verildi.

Daha sonra ise bu takipsizlik kararına itiraz edildi. Çünkü bylock yüklüydü bu şüpheli kişinin telefonunda. Başka bir soruşma açılarak başka bir savcıya gönderildi. Bu kişi 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

İkinci tartışmalı soruşturması ise Dilan ve Engin Polat çifti hakkında yürüttüğü soruşturmaydı. Bu soruşturmada ise gözaltı kararı verilmemesi çok tartışılmıştı. MASAK raporu basına sızmıştı. Ve Dilan ve Engin Polat çiftinin bu MASAK raporuna ulaştığı, rapora ilişkin avukatlardan bilgiler aldığı bu yönde savunmalar hazırladığı da konuşuluyordu.

Bir diğer iddia ise Savcı Gökalp Kökçü'nün gazetecilerle Whatsapp ağı oluşturması. Ve buradan bilgiler aktardığı yönündeydi. Yabancı bir Whatsapp ağı kullandığı tespit edildi.

Son olarak ise 2021 yılında evlendiği eşi İrem Kökçü hakkında bir iddia vardı. İrem Kökçü'nün Adnan Oktar ile ilişkili olduğu belirtilmişti.

2018 yılındaki ifadesinde de bunu itiraf etmişti. Aynı zamanda da FETÖ Savcısı Zekeriya Öz hakkında samimi ilişkileri olduğunu söylemişti.

Aynı zamanda 11 yaşındaki çocukların örgüt tarafından istismar edildiğine ilişkin de ifadeleri vardı.