Seçil Erzan davasında flaş gizli tanık ifadesi: "Paraları o ülkeye götürdü"

Türkiye’nin konuştuğu, içlerinde ünlü sporcuların da yer aldığı 18 kişinin milyonlarca dolarını kaptırdığı bankacı Seçil Erzan’ın yargılandığı davada gizli tanık ifadesi ortaya çıktı. Gizli tanık verdiği ifadede olayın detaylarıyla aydınlanmasına katkı sağlayacak önemli bir detay verdi. İfadede milyon dolarların bankacıyla birlikte İsviçre’ye taşıdığını iddia etti.

Seçil Erzan davasında flaş gizli tanık ifadesi: "Paraları o ülkeye götürdü"

Futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Volkan Bahçekapılı'nın da aralarında bulunduğu futbol dünyasının 18 ünlü ismini milyonlarca dolandırdığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan'ın yargılanmasına devam ediliyor. Erzan'ın 226 yıl hapsi isteniyor.

Seçil Erzan davasında flaş gizli tanık ifadesi: "Paraları o ülkeye götürdü" - Resim : 1

MİLYON DOLARLIK FON VURGUNUNA DAVA AÇILDI

Hazırlanan iddianamede, 18 müştekinin toplamda 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırıldığı belirtildi. Gerçekte böyle bir fonun hiç olmadığı belirtilen iddianamede, şüpheli Seçil Erzan'ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenirken; diğer 6 şüphelinin ise 3 yıldan 65 yıla kadar değişen oranlarda hapisleri istendi.

DOSYAYA GİZLİ TANIK GİRDİ

Davanın ilk duruşmasının görülmesinin ardından yeni bir bilgiye ulaşıldı. Savcılığa ve mahkemeye yazdığı mektupla konuyu medyadan duyduktan sonra haberdar olduğunu belirten bir vatandaş söz konusu paranın nereye götürüldüğüne dair bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Yazdığı mektupla bir bankanın şube müdürü olan kişinin eşinin dayısı olduğunu bu kişinin Seçil Erzan ile sık sık yurtdışına çıktıklarını, aile içerisinde yapılan bazı görüşmelerde bu şahsın önemli kişilere ait paralarını fon adı altında yurtdışına götürdüğünü söyledi.

Seçil Erzan davasında flaş gizli tanık ifadesi: "Paraları o ülkeye götürdü" - Resim : 2

YÜKLÜ MİKTARDA PARALARI YURTDIŞINA ÇIKARIYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu ihbar içerikli mektup sonrası şahsı ifade vermesi için adliyeye çağırdı.

İsminin açıklanmasını istemeyen gizli tanık savcılıkta verdiği ifadesinde söz konusu bankacının bir dönem çeşitli bankalarda üst düzey görevlerde çalıştıktan sonra atıldığını, Seçil Erzan ile yine bir dönem gönül ilişkisinin bulunduğunu düşündüğünü ve sık sık yurtdışına uzun seyahatler yaptığını belirtti.

Evde aile içerisinde yapılan konuşmalara söz konusu şahsın bazı bankaların genel müdür yardımcılarıyla irtibatta bulunduğunu, bu kişilerden alacağı paraları yurtdışına götüreceği şeklinde konuşmalara şahit olduğunu belirtti.

Seçil Erzan davasında flaş gizli tanık ifadesi: "Paraları o ülkeye götürdü" - Resim : 3

PARAYI İSVİÇRE'YE GÖTÜRDÜLER

Gizli tanık ifadesinin devamında akrabasının bir anda zengin olduğunu Seçil Erzan ile birlikte 2 kişinin daha bulunduğunu bu kişilerin fon adı altında topladığı paraları yakın çevresinden İsviçre'ye kaçırdığını duyduğunu söz konusu kişinin araştırılmasıyla paranın izinin bulunacağını ifade etti.

İfade sonrası adli makamlar davanın genişletilmesi için çalışma başlattı.