Şehit annesinden yürek dağlayan veda: Aslan gibi savaştın, bizi korudun

12 askerimiz Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK'nın saldırılarında şehit oldu. Şehitler askerlerimizden Ramazan Günay’ın cenazesi memleketi Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesi Güney beldesindeki baba evine getirildi. Şehit annesi Firdevs Günay, oğlunun tabutu başında, "Aslan gibi savaştın, bizi korudun, kendin şehit düştün annem. Bu da benim imtihanım. Yavrum benim, hakkım helal sana. Sen de bana helal et aslanım" diyerek oğlunun tabutuna sarıldı.

Şehit annesinden yürek dağlayan veda: Aslan gibi savaştın, bizi korudun

Irak’ın Kuzeyi Hakurk Bölgesinde yürütülen Şehit Piyade Uzman Çavuş Alpay Aras-3 operasyonu kapsamında Terör Örgütü mensupları tarafından sızma girişimi sırasında açılan ateş sonucu şehit düşen askerlerden 25 yaşındaki Piyade Teğmen Ramazan Günay, memleketi Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesine bağlı Güney Beldesi Çalışlar Mahallesindeki baba evinde alınan helalliğin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit annesinden yürek dağlayan veda: Aslan gibi savaştın, bizi korudun - Resim : 1

ŞEHİT ANNESİNDEN OĞLUNA YÜREK DAĞLAYAN VEDA

Şehit annesi Firdevs Günay, oğlunun tabutu başında, "Peygamber efendimizin yanında beni bekle annem. Söyleyeceğim çok şey var ama Rabb'im sabır veriyor bana. Aslan gibi savaştın, bizi korudun, kendin şehit düştün annem. Bu da benim imtihanım. Yavrum benim, hakkım helal sana. Sen de bana helal et aslanım. Yavrum, ciğerim, ilk göz ağrım, gözüm, aslanım. Ben senden razıydım, Allah da senden razı olsun. Hiçbir zaman incitmedin evladım beni. Hiçbir zaman üzmedin. Hiçbir şeyler demedin. Hiçbir hataların, kusurların olmadı. Hiç kimsenin hatırını kırmadın. Hep herkesleri sevdin. Rabb'im de seni sevdi. Allah'ım bana dayanma gücü versin. Ah oğlum hakkım sana helal olsun. Yavrum sen de bana hakkını helal et. Annem, yiğidim, yavrum, kuzum benim" diyerek son kez evladının tabutuna sarıldı.

Şehit annesinden yürek dağlayan veda: Aslan gibi savaştın, bizi korudun - Resim : 2

Ağabeyinin asker üniformasını giyen Yasemin Günay, tabutun üstüne subay kılıcı bıraktı. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Şehit annesinden yürek dağlayan veda: Aslan gibi savaştın, bizi korudun - Resim : 3