Sel baskınlarını sakın hafife almayın... Uzman isimden açıklama geldi, felaketlerin tekrarlanmaması için çözüm belli

Son dönemde meydana gelen aşırı yağışların ardından yaşanan sel baskınlarına ilişkin açıklama yapan uzman, bunun basit bir iklim olayı olmadığını söyledi. Uzman isim, çözümlerin bölgesel bazlı değil genel çözümler üzerine çalışılması gerektiğini savundu.

Sel baskınlarını sakın hafife almayın... Uzman isimden açıklama geldi, felaketlerin tekrarlanmaması için çözüm belli

Son günlerde birçok ilde yaşanan sel baskınlarının ardından bir açıklama yapan Ümit Alp, “Uşak'ta eski dere yataklarının bulunduğu harita ile yerleşim bölgelerinin bulunduğu imar planı incelendiğinde, bazı dere yataklarının yerleşimler nedeniyle yataklarının korunamadığı gözlemledik. Uşak'ta 1990'lı yıllarda projelendirilen altyapı nedeniyle o gün İmar planında olmayan alanlar, yolların asfalt kaplaması, şehir içerisinde yeterli yeşil alanların kalmaması, bina bahçelerinin kaldırılıp başka amaçlarla kullanılması, mazgalların düzenli temizleme ve bakımının yapılmaması gibi nedenler, sel felaketine sebep teşkil etmekte olduğu belirtilmiştir.

Sel baskınlarını sakın hafife almayın... Uzman isimden açıklama geldi, felaketlerin tekrarlanmaması için çözüm belli - Resim : 1

"KÜRESEL BİR İKLİM OLANYI OLARAK DEĞERLENDİRMEK DOĞRU DEĞİLDİR"

Bu gibi felaketlerin tekerrür etmemesi için noktasal çözümler değil, genel çözümlerin yapılması gerektiğini üzerine basarak söylüyoruz. Bu yağışların büyüklüğü yüzyıllık tekerrür açısından incelendiğinde, yüzyıllık tekerrürü aşmadığı için bunu küresel iklim olayı olarak değerlendirmek doğru değildir" dedi.

Sel baskınlarını sakın hafife almayın... Uzman isimden açıklama geldi, felaketlerin tekrarlanmaması için çözüm belli - Resim : 2