Selin vurduğu MASKO'da tahmini zarar açıklandı: Yüzlerce milyon TL...

İstanbul'daki sel felaketinin yaşandığı ilçelerden Başakşehir'de bulunan mobilyacılar sitesinde temizlik çalışmaları sürüyor. Esnaf, sel sularından ürünlerini kurtarmaya çalışırken, MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mutlu, yalnızca sitedeki zararın 700-800 milyon TL bandına çıkabileceğini kaydetti.

Selin vurduğu MASKO'da tahmini zarar açıklandı: Yüzlerce milyon TL...

İstanbul’da selin vurduğu Başakşehir’deki MASKO mobilyacılar sitesinde 13’üncü blokta bulunan mağazalarda sel nedeniyle büyük maddi hasar oluştu.

Mağazaların içinde bulunan çok sayıda mobilya sel sularının altında kaldı. Selin ardından başlayan temizleme çalışmaları bugün de devam ediyor.

Çok sayıda iş makinesi ve belediye işçisi, esnafla birlikte temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Bazı mağaza sahipleri selden etkilenmeyen ürünleri taşıdığı görüldü. Sel sularından etkilenen bazı ürünler ise suyla temizleniyor. Aynı blokta 40 mağazanın selden çok ciddi şekilde etkilendiğini söyleyen MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mutlu, kısa süre içerisinde mağazaların onarılıp tekrar faaliyete geçeceğini ifade etti.

Yaralarını sarmaya çalışan mağaza sahipleri mağduriyetlerini dile getirirken aynı zamanda devletten yardım beklediklerini de belirtti.

Bölgede elektrik kesintisi olduğunu da belirten site yetkilisi temizleme çalışmalarının bitmesinin ardından elektriğin de tekrar verileceğini belirtti.

Mobilyacılar sitesinin en çukurda kalan bölümündeki mağazaların bodrum katlarının tamamen suyla dolduğunu anlatan Mutlu, giriş katlardaki su seviyesinin 2 metre 20 santimetreye ulaştığını söyledi.

Sitede yer alan işletmelerdeki zararın büyük olduğunu dile getiren Mutlu, şunları söyledi:

“Gerekli yerlere yönetim kurulu olarak hızlıca müracaatlarımızı yaptık. Burayı bir an önce toparlamak adına ve çok ciddi destek aldık. Özellikle büyükşehir belediyemizden de çok ciddi destek aldık. Hızlıca toparlayacağız. Faaliyete gireceğiz. Hasar tespit çalışmaları yapılıyor ama ilk etapta mağazalarımızın 400-500 milyon lira civarında hem dekorasyon hem ürün olarak bu sokakta bulunan 40 mağazamızdaki zararın bu olduğu yönünde şu anda öngörümüz var. Tabii ki MASKO'nun kendi zararı var. İstinat duvarları yıkıldı. 7-8 aracımız burada mağazaların içine girdi bunlar selden etkilendi. Bu zararlar var. Tabii ki altyapı da sorunumuz var. Bununla birlikte zararın 700-800 milyon bandına çıkabileceğini düşünüyoruz.”