Şenol Güneş, Galatasaray derbisinin ilk 11’ini büyük ölçüde belirledi! Sadece bir mevkide karar veremiyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray maçının ilk 11'ini büyük ölçüde belirledi. Güneş, sağ bek mevkisinde Rosier ile Onur Bulut arasında karar vermeye çalışıyor.

Şenol Güneş, Galatasaray derbisinin ilk 11’ini büyük ölçüde belirledi! Sadece bir mevkide karar veremiyor

Spor Toto Süper Lig'in 32'nci haftasında Beşiktaş sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak. Yarın akşam Vodafone Park'ta saat 19:00'da başlayacak maçı hakem Ali Şansalan yönetecek. Şansalan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Mehmet Emin Tuğral Şansalan üstlenecek. Karşılaşmanın 4'üncü hakemi ise Tugay Kaan Numanoğlu olacak.

BEŞİKTAŞ KAZANMAK ZORUNDA

Hafta içinde hakem konusundaki tartışmalarla gergin geçmesi beklenen derbide, beraberlik dahi Beşiktaş'a hiçbir şekilde yaramıyor. Matematiksel olarak şampiyonluk şansı devam eden Beşiktaş, bir maç fazlasıyla Galatasaray'ın 8 puan gerisinde 3'üncü sırada bulunuyor. Galatasaray maçından sonra 6 haftada 5 maçı kalacak Beşiktaş, Galatasaray'ı mutlaka yenerek puan farkını azaltmak amacında.

Şenol Güneş, Galatasaray derbisinin ilk 11’ini büyük ölçüde belirledi! Sadece bir mevkide karar veremiyor - Resim : 1

İKİ İSİM OYNAYAMAYACAK

Beşiktaş'ta derbi öncesinde önemli sayılacak iki eksik bulunuyor. Fenerbahçe derbisinde sakatlanarak sezonu kapatan Tayyip Talha'ya geçen hafta Ghezzal'da eklendi.

Bu sezon sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan Rachid Ghezzal son olarak Ümraniyespor maçında 20 dakika oynamasına rağmen maç sonunda yine ağrılar hissetti. En az 1 ay tedavi görmesi beklenen Ghezzal'ın ligin kalanında hiç oynatılmayıp tamamen iyileşmesinin sağlanması da söz konusu. Beşiktaş'ta ayrıca bu sezon çok çalkantılı bir performans gösteren N'Koudou'nun ise maç kadrosuna alınması beklenmiyor.

GÜNEŞ İLERİ 3’LÜYE GÜVENİYOR

Teknik direktör Şenol Güneş, Galatasaray karşısında son haftaların formda üçlüsü Aboubakar, Cenk ve Redmond'a güveniyor.

Bu üçlü 0-0 biten Trabzonspor maçı haricinde ligdeki son 4 maçın tüm gollerini atarak yüksek bir form grafiği yakaladı. Beşiktaş, bu dört maçta 12 gol atarken gollerin 5'ini Aboubakar, 4'ünü Redmon ve 3'ünü de Cenk Tosun kaydetti. Abouabakar ayrıca Trabzonspor maçı haricinde son 7 maçın 6'sını da boş geçmedi.

Şenol Güneş, Galatasaray derbisinin ilk 11’ini büyük ölçüde belirledi! Sadece bir mevkide karar veremiyor - Resim : 2

İLK 11'İNİ SAĞ BEK DIŞINDA BELİRLEDİ 

Siyah beyazlıların tecrübeli teknik direktörü Şenol Güneş derbi 11'ini bir mevki haricinde belirlemiş durumda.

Eldivenleri Mert Günok'a teslim eden Güneş, stoper ikilisinde Saiss ve Colley, sol bekte de Masuaku'ya görev verecek. Sağ bek konusunda henüz net kararını vermeyen Şenol Güneş, bu akşam yapılacak son idmanda Rosier ve Onur Bulut arasından son tercihini yapacak.

Orta sahada Hadziahmetovic ve Salih'i oynatacak olan Güneş'in, Abouabakar'ın arkasına koyacağı üçlü ise Redmond, Gedson, Cenk Tosun olacak.

Beşiktaş'ın muhtemel 11'i; Mert Günok - Rosier (Onur), Saiss, Colley, Masuaku, Hadziahmetovic, Salih Uçan, Redmond, Gedson, Cenk Tosun, Aboubakar şeklinde.

Şenol Güneş, Galatasaray derbisinin ilk 11’ini büyük ölçüde belirledi! Sadece bir mevkide karar veremiyor - Resim : 3

 VODAFONE PARK'TA GALATASARAY'A YENİLMEDİ

Beşiktaş, Vodafone Park açıldığından bu yana Galatasaray'a hiç yenilmedi.

2016'da açılan Vodafone Park'ta Galatasaray ile 6 maç yapan Beşiktaş bu maçlarda 1 beraberlik, 5 galibiyet aldı. Bu 1 beraberlik 2017'de alınırken sonraki 5 maçın tamamını Beşiktaş kazandı.

Siyah beyazlılar bu 6 maçta rakibine 11 gol atarken, kalesinde sadece 3 gol gördü.