"Akçıl, müzik kariyerinde hep birilerine yanaştı"

Seren Serengil ve Cengiz Semercioğlu, 'Duymadık Demeyin' programında Mustafa Ceceli ile Sinan Akçıl küslüğünü konuştu. Serengil, Akçıl için "Düet Sinan" ifadesini kullandı.

Sinan Akçıl ve Mustafa Ceceli ikili ünlü müzik adamı kısa bir süre öncesine kadar üretkenlikleri kadar dostluklarıyla dikkatleri üzerine çekiyordu. İkili geçtiğimiz aylarda 'Anlarsın' adlı şarkıyla düet yaptı. Şarkının klibinde beraber kamera karşısına geçen Akçıl ve Ceceli'nin ikiz kardeş gibi tek tip giyinmeleri sosyal medyanın diline düşmüştü. Aradan aylar geçti, iki yakın arkadaş eskisi gibi bir arada görünmemeye başladı. Son günlerde ise gerçek ortaya çıktı. Bir dönem hiç ayrılmayan Akçıl ve Ceceli'nin aralarına kara kedi girdiği ve artık hiç görüşmedikleri ortaya çıktı. Mustafa Ceceli'nin adının geçtiği bazı konserlere Sinan Akçıl'ın gitmeye başladığı öğrenildi. 

Seren Serengil, "Mustafa Ceceli çok iyi bir bestekar, çok iyi bir aranjör, güzel bir sesi var. 2 sene önceye kadar dinlerdim. Bu evlilik olaylarından sonra dinleyesim gelmiyor. Ben böyle şeylerden etkileniyorum. Sinan Akçıl, müzik kariyerinin her döneminde birisine yanaştı. Sertaç Ortaç'la klip yapıyor, Mustafa Ceceli'yle düet yapıyor. Çünkü Sinan tek başına yeterli değil, tek başına şarkı yapınca kimse dinlemiyor. 'Bu şarkıyı kendime yapmıştım ama dur seninle okurum' diyor. Bunlarla düet yapıyor. Adamın tek başına öyle bir sesi yok, tek başına tutturacağı bir şarkısı yok. Kendine yaptığı değil, başkalarına verdiği şarkıları enfes... Şarkıları enfes, ilişkileri de çok iyi. Normalinde 50 - 60 bin TL'ye şarkı vereceğine, şarkıyı bedava veriyor. Serdar Ortaç'a gidiyor 'Serdar gel bu şarkıyı beraber yapalım' diyor. Hep düet adam, 'Düet Sinan' bunun adı. Sinan o günde de Mustafa Ceceli'den faydalandı. Orada işi bitti, gitti. İki erkek aralarında rekabet, kıskanma olmuştur onu bilemem..." yorumunda bulundu.