Serinlemek için girdiği dere, genç üniversitelinin sonu oldu! Bir saatlik kalp masajı hayata döndürmeye yetmedi

Samsun’un Canik ilçesinde serinlemek için Yılanlı Dere'ye giren Erdeniz Yılmaz boğulma tehlikesi geçirdi. Sudan çıkarılan gencin kalbi, sağlık ekiplerinin bir saat süren kalp masajı sonucu iki kez çalıştırıldı. Ancak genç, tedavi için kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gencin kalbinin çalıştırması için sağlık ekiplerinin verdiği mücadele anları ise saniye saniye kaydedildi.

Serinlemek için girdiği dere, genç üniversitelinin sonu oldu! Bir saatlik kalp masajı hayata döndürmeye yetmedi

Alınan bilgilere göre Canik ilçesi Adatepe Mahallesi'nde yaşandı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği son sınıf öğrencisi Erdeniz Yılmaz (25) babası ve 2 kuzeni ile birlikte serinlemek için kendi bahçelerinin içinden geçen Yılanlı Dere'ye girdi.

Erdeniz Yılmaz suda yüzerken bir anda batarak gözden kayboldu. Gencin kaybolduğunu gören kuzeni yardım istedi. Bunu gören yoldan geçen vatandaşlar hemen yardıma koşarak durumu 112’ye bildirdi. Bunun üzerine olay yerine jandarma, ambulans, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Serinlemek için girdiği dere, genç üniversitelinin sonu oldu! Bir saatlik kalp masajı hayata döndürmeye yetmedi - Resim : 1

VATANDAŞLAR SUDAN BAYGIN ÇIKARDI

Vatandaşlar tarafından suyun içinden baygın halde çıkartılan Erdeniz Yılmaz'ın duran kalbini çalıştırmak için sağlık ekipleri seferber oldu.

BİR SAAT KALP MASAJI YAPILDI

Yaklaşık bir saat kalp masajı yapan sağlık ekipleri gencin duran kalbini iki kez çalıştırmayı başardı. Müdahale sırasında olay yerinde bulunan gencin yakınları gözyaşı döktü.

Serinlemek için girdiği dere, genç üniversitelinin sonu oldu! Bir saatlik kalp masajı hayata döndürmeye yetmedi - Resim : 2

KALBİ ÇALIŞTIRILDI AMA KURTARILAMADI

Kalbi çalıştırılınca ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan üniversiteli genç yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Yılmaz, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Öte yandan gencin suda batıp çırpınarak kaybolma anı cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNE GELDİ

Olay yerine giden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, duyduğu üzüntüyü dile getirerek, vatandaşlara riskli bölgelerde yüzmek için suya girmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Serinlemek için girdiği dere, genç üniversitelinin sonu oldu! Bir saatlik kalp masajı hayata döndürmeye yetmedi - Resim : 3