Serdar Ortaç’ın kardeşi Serkan Ortaç kimdir? Serdar Ortaç’ın kardeşinin hastalığı ne, H1N1 virüsü nedir?

Serdar Ortaç’ın kardeşi Serkan Ortaç son yolculuğuna uğurlandı. Acı haberi Serdar Ortaç sosyal medya hesabından duyurdu. Cenaze töreninde Serdar Ortaç’ı sanatçı dostları da yalnız bırakmadı. Cenazede ayakta durmakta güçlük çeken Serdar Ortaç, daha önce kardeşinin enfeksiyon kaptığını söylemişti. Peki, Serdar Ortaç’ın kardeşi Serkan Ortaç kimdir? Serdar Ortaç’ın kardeşinin hastalığı ne, H1N1 virüsü nedir? Serdar Ortaç’ın kardeşi neden öldü? İşte detaylar…

Serdar Ortaç’ın kardeşi Serkan Ortaç kimdir? Serdar Ortaç’ın kardeşinin hastalığı ne, H1N1 virüsü nedir?

Serdar Ortaç’ın kardeşi Serkan Ortaç hayatını kaybetti. Serdar Ortaç sosyal medya hesabından “Kardeşim Serkan Ortaç vefat etmiştir. Cenazesi yarın 12 Mart Pazar günü, öğle namazını takiben Suadiye Camisi’nde kılınıp Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecektir” mesajıyla kardeşinin yaşamını vefatını duyurdu. Cenaze töreninde Serdar Ortaç ayakta durmakta zorlanırken, ünlü sanatçıyı dostları yalnız bırakmadı.

SERDAR ORTAÇ’IN KARDEŞİNİN HASTALIĞI NE?

Serdar Ortaç, daha önce kardeşinin H1N1 virüsü kaptığını söylemişti. yaklaşık bir yıldır hastanede enfeksiyon tedavisi gören Serkan Ortaç, 40 yaşında hayata veda etti.

SERDAR ORTAÇ’IN KARDEŞİ SERKAN ORTAÇ KİMDİR?

2019 yılından bu yana enfeksiyon tedavisi gören kardeşi Serkan Ortaç'ın iki çocuğu bulunuyordu. Şarkıcı 2019 yılında “Kardeşim Serkan yoğun bakımda. Allah onu çocuklarına bağışlasın. Lütfen dua edin" diyerek kardeşi için dua etmelerini istemişti.

H1N1 VİRÜSÜ NEDİR?

H1N1 yani domuz gribi, bir viral enfeksiyon olan Influenza'nın (grip) bir türüdür. Domuz gribi, domuzlarda ortaya çıkan bir grip virüsü türü olarak kabul edilir ve insanlar tarafından da bulaşabilir.

Domuz gribi, solunum yoluyla bulaşır ve solunum sistemine yönelik semptomları ortaya çıkartır. Örneğin, domuz gribi belirtileri arasında yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı, nefes darlığı ve kas ağrıları gibi semptomlar yer alabilir. Domuz gribi, aşılar ve antiviral ilaçlar yardımıyla önlenebilir ve tedavi edilebilir.