Sermiyan Midyat, Amerika'dan Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanına teşekkür etti

Bir iş görüşmesi için gittiği Amerika'nın pandemiye olan tutumuna çok şaşırdığını söyleyen Sermiyan Midyat, havalimanında ateş bile ölçülmediğini söyledi. İnsanların gündelik hayatlarını devam ettirdiklerini söyleyen oyuncu Türkiye'ye övgüler yağdırdı.

Bir süredir eski sevgilisine şiddet uyguladığı iddialarıyla gündemde olan oyuncu Sermiyan Midyat, bir iş görüşmesi için gittiği Amerika'da çektiği bir videoyu Twitter hesabından paylaştı. Yeni film projesi için New York'a uçan Midyat, Amerika sokaklarında dolaşırken karşılaştığı manzara sonrasında Türkiye'ye övgülerde bulundu.

Pandemi sürecinde yetersiz kaldıklarını düşündüğü Amerika'da havalimanında ateşinin ölçülmediğini ve insanların da sokakta sanki salgın yokmuşçasına dolaştıklarını gördüğünü söyleyen Midyat, açıklayacağı görüşleri nedeniyle kendisini linç etmek isteyenlerin olacağını söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

"Belki söyleyeceklerim yüzünden beni linç etmek isteyenler olacaktır ama beni biliyorsunuz 23 yıldır huzurlarınızdayım. Gerçekten insan içindeyken fark etmiyor ancak şunu net olarak söyleyebilirim ki "Süper Güç" denilen Amerika'da gördüklerimden sonra insan memleketinin kıymetini anlıyor. 

Ülkemizin salgınla sürdürdüğü mücadele çok daha üst düzeyde... Sağlık çalışanlarının, emekçilerin, Sağlık Bakanlığı'nın ve Cumhurbaşkanımızın yaptıkları taktire şayan... İnşallah bu konuda emek verenlerin hakkını teslim etmeyi de biliriz. Bunlar gözlem ve tespittir, umarım tenkit etmeyi bildiğimiz kadar taktir etmeyi de beceririz."