Sevgilisi için ihbar mektubu koydu, müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Uçağın tuvaletine sevgilisini daha fazla görebilmek için ihbar mektubu koydu. İş adamı olan şahıs müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sevgilisi için ihbar mektubu koydu, müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Sevgilisini başka bir şehirde yaşamaya ikna edebilmek için uçağa ihbar mektubu koyan iş adamı müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

BBC Türkçe’nin haberine göre davada suçlu bulunan Birju Salla müebbet hapis cezası yanı sıra 720 bin dolar tazminat ödemeye de mahkum edildi.

Habere göre Hint iş adamı Salla sevgilisini Mumbai’ye taşınmaya ikna edememiş ve ve havayolu şirtketinde hostes olarak çalışan sevgilsini daha çok görebilmek ve yanında yaşamasını sağlamak için uçağın tuvaletine "Uçakta 12 korsan ve atlayıcılar var" diye not bıraktı.

 

Uçak acil iniş yaptı

Salla, ihbar mektubunu uçağa binmeden önce iş yerinde bilgisayarında yazdığını mektupta, "Uçakta 12 korsan ve patlayıcılar var. Uçağı Keşmir'e (Keşmir'in Pakistan denetimindeki kesimi) indirin" yazıyordu.

Bu mektubun bulunmasından sonra uçak 778 kilometre uzaklıktaki Ahmedabad kentine acil iniş yaptı.

 Fransız haber ajansı AFP'ye Salla'nın uçağı kaçırmaya çalışmadığını fakat Hindistan yasaları uyarınca uçak kaçırma tehdidinde bulunmanın da uçak kaçırmaya teşebbüs olarak kabul edildiğini söyledi.

 

 Salla'dan alınacak para, uçağın pilotları, kabin görevlileri ve yolculara dağıtılacak.

 Pilotlar yaklaşık 1,500'er dolar, kabin görevlileri 750'şer dolar, yolcular da 375'er dolar alacak.

 Salla'nın avukatı Rohit Verma kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

Hindistan’da Yeni yasa, uçak kaçırma girişiminin asgari müebbetle cezalandırılmasını öngörüyor. Yasa bazı durumlarda idamı cezasını da içeriyor.