Şevval Sam ölümlü kazayı anlattı: Suçlu olsaydım bedelini öderdim

16 yıl önce yaşlı bir adamın ölümüne neden olan kazayı yaptığı minibüsüne “prenses” adını verip karavana dönüştüren Şevval Sam, konuyla ilgili yapılan eleştirilere ne yanıt verdi?

Yasak Elma” dizisinin Ender’i Şevval Sam, geçen pazar adını Prenses koyduğu karavanına resim çizerken görüntülendi. Ünlü oyuncu, set dışında kalan zamanında karavanıyla ilgilendiğini anlattı. Geçen yıl pandemi nedeniyle dizi çekimlerine temmuz ayında başladıklarını hatırlatan ünlü oyuncu, tatil yapmayı dört gözle beklediğini belirtti.

Öte yandan Şevval Sam’ın üzerine “Meksika Ölüler Festivali”nin figürlerini çizdiği karavanının sarsıcı bir hikayesinin olduğu ortaya çıktı. İlk adı Türkdeniz olan Şevval Sam, 2005 yılında minibüsüyle Aksihar Zeytinliova yol kavşağında yeşil ışıkta geçerken ters yönden motosikletiyle gelen Adem Genbaşı'na çarpmış, tek gözü görmeyen Genbaşı kaldırıldığı Akhisar Devlet Hastanesi'nde geçirdiği ameliyat sonrası yaşamını yitirmişti. Kaza sonrası şoka giren ve gözlem altında tutulan ünlü oyuncu, motosiklet sürücüsü 8'de 8 kusurlu bulununca serbest kalmıştı. Klasik araç kullanmayı tercih eden Şevval Sam'ın kaza yaptığı ve bir ara arkasına "Rahmetli de sollardı" yazdırdığı o minibüsü karavana dönüştürmesi dikkat çekti. Ünlü oyuncu 16 yıl önce yaşanan kazada hiçbir kusurunun olmadığını ifade etti.
47 yaşındaki Şevval Sam, “Suçum olsaydı, bedelini öderdim” dedi.

Sam, minibüsün kendisine 2004 yılında kaybettiğimiz Yeşilçam’ın ünlü aktörlerinden Kamuran Usluer’den yadigâr olduğunu belirtti. Ünlü oyuncu araba kullanmayı çok sevdiğini de sözlerine ekledi.