Seyir halindeki kumaş yüklü tır alev aldı, dakikalar içinde küle döndü!

Sabah erken saatlerde Sarıyer'de seyir halinde olan kumaş yüklü tırda yangın çıktı. Sürücünün çekiciyi dorseden ayırarak kurtarmayı başardığı yangında, tırın dorse kısmı dakikalar içinde küle döndü.

Seyir halindeki kumaş yüklü tır alev aldı, dakikalar içinde küle döndü!

Bu sabah saat 07.30 sularında Kuzey Marmara Otoyolu Kilyos mevkii Edirne istikametinde seyir halinde olan kumaş yüklü tırda çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Şoför Hasan Çakar, Çek Cumhuriyeti plakalı tır ile Bursa'dan yüklediği kumaşları Hollanda'ya götürmek üzere yola çıktı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü geçtikten sonra TIR'ın dorse balatalarından dumanların yükseldiğini fark eden Çakar, tırı kenara çekti. Bu sırada dorse kısmı alev aldı. Hızlı bir şekilde çekiciyi dorseden ayırmayı başaran şoför, çekiciyi yanmaktan kurtardı ancak dorse kısa süre içinde yanarak kullanılamaz hale geldi.

Seyir halindeki kumaş yüklü tır alev aldı, dakikalar içinde küle döndü! - Resim : 1

Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi.

"MÜDAHALE ETTİM AMA FAYDA ETMEDİ"

Yanan tırın sürücüsü Hasan Çakar  "Aracı Bursa'dan kumaş yükledim. Yolda ilerliyordum balata ısındı sonra kumaşa temas etti. Kumaşa temas edince hızlı bir şekilde yanmaya başladı. Yangın tüpümle ilk alevlere müdahale ettim ama fayda etmedi. Bize bazı durumlarda çekiciyi çıkarmamamızı söylüyorlar, aradım firmamı çekicinin iki deposu da ağzına kadar yakıt doluydu, çıkar dediler. Ben de, TIR yanarken kendi hayatımı tehlikeye attım, dorsenin ayaklarını indirdim çekiciyi aldım kurtardım. Kurtarmasam patlayabilirdi." açıklamasında bulundu.  Ekiplerin yangınla ilgili çalışması sürüyor.

Seyir halindeki kumaş yüklü tır alev aldı, dakikalar içinde küle döndü! - Resim : 2