Sezen Aksu'dan Beylerbeyi'ndeki evi hakkında çıkan iddialara açıklama

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un bir dönem Beylerbeyi'nde yaşadığı evi güzellik merkezine kiraya verdiği iddiaları üzerine açıklamada bulundu. Aksu, söz konusu evin kendi evi olmadığını paralel bir sokaktaki başka bir ev olduğunu söyledi.

Sezen Aksu'dan Beylerbeyi'ndeki evi hakkında çıkan iddialara açıklama

Medyada yer alan haberlere ilişkin ünlü sanatçı Sezen Aksu, "Evimin Mehmet Akif Ersoy ile bilmediğimiz başka bir bağlantısı var ise bu konunun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından araştırılıp belgeleri ile birlikte açıklığa kavuşturulmasını rica ederim" dedi.

Sezen Aksu yaptığı açıklamasında; "Son günlerde, İstanbul Beylerbeyi'nde sahibi olduğum, içinde halen kiracısı bulunan tarihi bina için, medyada yer alan ısrarlı yanlış haberler üzerine, konuya ilişkin açıklama yapmayı doğru buldum. 

Öncelikle haberlere konu olan, fotoğraflanan ve yayınlanan ev benim evim değildir, bir palalel sokaktaki başka bir evdir. Mehmet Akif Ersoy'un söz konusu bu evde 1908-1912 yılları arasında yaşadığı, Üsküdar Belediyesi tarafından tespit edilmiş ve üzeri levhalanmıştır.

Benim evimin Mehmet Akif Ersoy ile bilmediğimiz başka bir bağlantısı var ise bu konunun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından araştırılıp belgeleri ile birlikte açıklığa kavuşturulmasını rica ederim" ifadelerini kullandı.