Sezgin Tanrıkulu’nun iftira dolu sözleri… Eren Erdem, tv100’e konuştu! "Biz bu görüşte değiliz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, tv100 ekranlarında yayınlanan Kübra Par’la Farklı Açılar programında soruları yanıtladı. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TSK ile ilgili iftira dolu sözlerine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, "Biz bu görüşte değiliz. Bunun bu şekilde yapılmasını uygun görmüyoruz. Yetkili organlarımız konuyu değerlendirecektir. Eylül sonunda bir Parti Meclisi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Sezgin Tanrıkulu’nun iftira dolu sözleri… Eren Erdem, tv100’e konuştu! "Biz bu görüşte değiliz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, tv100 ekranlarında yayınlanan Kübra Par’la Farklı Açılar programında tv100 programcısı Pınar Işık Ardor, Gazeteci Gürkan Hacır ve Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç'in sorularını yanıtladı.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TSK ile ilgili iftira dolu sözlerine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, “CHP’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda TSK’nın ebedi başkomutanı. TSK kuvvetleri bizim açımızdan, devletin göz bebeği kurumdur. Biz kurumsal olarak bu görüşü paylaşmıyoruz, desteklemiyoruz. Biz bu görüşte değiliz. Bunun bu şekilde yapılmasını uygun görmüyoruz. Yetkili organlarımız konuyu değerlendirecektir. Eylül sonunda bir Parti Meclisi yapacağız. O Parti Meclisi’nin görüşeceği bir konu. Sezgin Bey aynı zamanda Parti Meclisi üyesi… Bu konuyu değerlendirecek olan Parti Meclisi’mizdir” dedi.

tv100 programcısı Pınar Işık Ardor’un “Genel Başkanlık koltuğuna adaylığı yakıştırılan isimlerin CHP’yi tehlikeli sulara götüreceğini mi düşünüyor CHP sakin limana sadece Kemal Kılıçdaroğlu mu götürür?” sorusuna da yanıt veren Eren Erdem, “Tam tersine bu bakış açısıyla hareket etmeyiz burada bizim hassasiyet duyduğumuz şey Kemal Kılıçdaroğlu’nun majör düzeyde ittifaklar organize etme kabiliyeti partinin her yerine sirayet etmiş durumda. Bu süreç kapsamlı bir uzlaşmayla nihayete ermek durumunda” ifadelerini kullandı.

Eren Erdem, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“KEMAL BEY SUSARAK KAN DAVASINI ÖNLÜYOR”

“Kemal Bey şu anki tutumuyla siyasette olması gereken bizim normal olarak gördüğümüz polemiklerin kan davasına dönüşmemesi adına kritik bir rol oynuyor. Aslında bakarsanız sessiz kalma olarak değerlendirmeyelim. Aslında Kemal Bey, yeniden masa kuruyor. Siyaset okuyucuları bunu iyi değerlendirecektir. Sonuçta seçimde tek başımıza değildik; altı partiydik. Altı partinin de tabanı vardır herkes bir şey söylemelidir. Her partinin seçmeni liderinden bir şeyler bekliyor. Kemal Bey de tam bu dönemde çeşitli siyasi yüzlerin söylediği ifadelerin kan davasına dönüşmesini engelleyen olağanüstü bir siyaset yürütüyor”

“Bunu seçim sürecinde beraber yaşayacağız ve göreceğiz. Bu sürecin ne kadar sağlıklı ilerleyeceğini, bu süreçte yapılması gerekenlerin yapıldığını hep beraber göreceğiz. Zaten şu andaki tutumu itibarıyla da Kemal Bey siyasette olması gereken, bizim normal olarak gördüğümüz polemiklerin kan davasına dönüşmemesi adına çok kritik bir rol üstleniyor aslında bakarsanız.”