Tahsis numarası nedir? Tahsis numarası nasıl, nereden öğrenilir? Tahsis numarasına göre maaş tarihi mi belirlenecek?

Tahsis numarası Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) emekli maaşı bağlanan kişilere tanımladığı numaradır. Emeklilik ve maaş sorgulama işlemlerinin SGK tahsis numarası yapıldığı ile ödeme tarihleri de belirleniyor. Kurum tarafından tahsis numarasının son hanelerine göre ödeme günleri ve başvuru günleri belirleniyor. Peki, Tahsis numarası nedir? Tahsis numarası nasıl, nereden öğrenilir? Tahsis numarasına göre maaş tarihi mi belirlenecek? İşte detaylar…

Tahsis numarası nedir? Tahsis numarası nasıl, nereden öğrenilir? Tahsis numarasına göre maaş tarihi mi belirlenecek?

Tahsis numarası öğrenme işlemleri pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Emekli aylığı alacak kişilere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından tahsis numarası veriliyor. Bu numara ile emeklilik işlemleri, başvurular yapılırken, ayrıca maaş sorgulama ve aylık tarihleri de belirleniyor.

TAHSİS NUMARASI NEDİR?

SGK tahsis numarası her emekliye özel tanımlanan özel bir numaradır.

TAHSİS NUMARASI NASIL, NEREDEN ÖĞRENİLİR?

SGK tahsis numarası e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. E-Devlet üzerinde sorgulama yapabilmek için sisteme girdikten sonra SGK’nın hizmetleri arasında evrak takibi sorgulaması ile SGK Tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden Sosyal Sigortalar Kurumunun işlemler menüsünü de kullanabilirsiniz. Bu menüden emeklilik işlemleri seçeneğini tıklayıp evrak takibi ya da evrak sorgulatması yaparak tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.

SGK tahsis numarası öğrenmek için tıklayın

TAHSİS NUMARASINA GÖRE MAAŞ TARİHİ Mİ BELİRLENECEK?

SGK tahsis numarası emekli maaşının ne zaman alınacağı, ikramiyelerin ne zaman yatacağı konusunda fikir veriyor.