SGK tarafından tek seferlik ödeniyor! Zaman aşımına uğrayabilir! Paranızı hemen çekin!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tarafından tek seferlik ödeme yapıldığını duyuruldu. SGK'nın ihtiyaç sahiplerine yapmış olduğu yardımdan faydalanacak vatandaşların bir an önce parasını çekmesi gerekiyor. Çünkü bu yardım çekilmediği takdirde zaman aşımına uğruyor. İşte destek ödemesine ilişkin detaylar...

SGK tarafından tek seferlik ödeniyor! Zaman aşımına uğrayabilir! Paranızı hemen çekin!

Aile Bakanlığı tarafından SGK aracılığıyla yapılan tek seferlik ödeme ihtiyaç sahiplerine yapılıyor. Vatandaşlara yapılan yardımlardan biri olan ve halk arasında cenaze yardımı olarak bilinen yardım ihtiyaç sahiplerine yapılıyor. Bu yardım ödemesi, tek seferlik olarak yapılıyor ve zaman aşımına uğrayabiliyor. 

SGK, vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Buna göre, yakınlarını kaybetmiş vatandaşlara Aile Bakanlığı tarafından bin 250 TL ödeme yapılıyor. Ödeme durumu e-Devlet üzerinden kontrol edilebilir. 

Zaman aşımı süresi ve tutar 

5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanununa tabi sigortalıların cenaze ödeneği kişinin emekli aylığından az olmamak üzere (makam, temsil ve görev tazminatı gibi tazminatlar hariç) 2022 yılı için 4 bin 473,46 TL’dir. Cenaze ödeneğinde zaman aşımı, hakkın doğduğu tarihten itibaren beş yıl olarak belirtilmiştir.

Cenaze ödeneğinden kimler yararlanabilir?

Cenaze ödeneği;

- İş kazası veya meslek hastalığı sonucu, veya

- Sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı almakta iken, veya

- Kendisi için en az 360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi bildirilmiş iken, ölen sigortalının hak sahiplerine verilir.

360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm primi bildirilmiş olanların hak sahiplerine cenaze ödeneği verilmesi için ölüm tarihinde sigortalı olma şartı aranmayacaktır.