Şiddetli karın ağrısıyla hastaneye gitti apandisti alındı ama asıl gerçek şok etti

Günlerdir kusma ve kabızlık nöbeti geçiren 4 yaşındaki erkek çocuğu ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk muayenenin ardından doktorlar çocuğa akut apandisit teşhisi koydu ve apandisini çıkardı. Ancak ameliyattan sonra mide ağrısı devam eden çocuktaki problem duyanları şok etti. Çocuğun midesinde bağırsaklarında delikler açsn manyetik bir bilezik bulundu ardından doktorların müdahalesiyle küçük çocuk kurtuldu.

Şiddetli karın ağrısıyla hastaneye gitti apandisti alındı ama asıl gerçek şok etti

4 yaşında ki küçük çocuk kusma ve şiddetli karın ağrısıyla ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Yapılan kontrollerin ardından doktorlar çocuğa akut apandisit teşhisi koydu ve apandisini çıkardı. Fakat ağrısı dinmeyen çocuğun midesinde akıllara durgunluk veren bir cisim tespit edildi.

 Şiddetli karın ağrısıyla hastaneye gitti apandisti alındı ama asıl gerçek şok etti - Resim : 1

MİDESİNDE MANYETİK BONCUKLAR BULUNDU

Ebeveynler, oğullarının olağandışı bir şey yuttuğunu görmedikleri için doktorlar kadar şaşkındı. Daha da kötüsü, vücuda sızan önemsiz şey çocuğun bağırsaklarını tıkıyor ve hatta bağırsaklarında delikler açıyordu. Daha fazla hasarı önlemek için doktorlar acil bir laparotomi - cerrahların karın boşluğunda bir kesi yaptıkları bir ameliyat - gerçekleştirdiler ve 18 altıgen şekilli manyetik boncuktan oluşan bileziği çıkardılar. Çocuğun bağırsak duvarındaki delikleri de onardılar.

Şiddetli karın ağrısıyla hastaneye gitti apandisti alındı ama asıl gerçek şok etti - Resim : 2

Çocuk yapılan müdahalelerin ardından hızla iyileşti ve taburcu edildi. Takip randevularında sağlığının iyi olduğu ortaya çıktı. 2020'de yaşanan benzer bir olayda, Çin'de 5 yaşındaki bir çocuğun dört saatlik bir operasyon sırasında midesinden çıkarılması gereken 123 manyetik boncuk yuttuğu görüldü.