Şiddetli yağmurlar, 22 ayaklı canlıyı uyandırdı... Doğa daha neler neler görecek. Bekleyip hep beraber göreceğiz

Şiddetli yağmurlar, 22 ayaklı canlıyı uyandırdı. Doğada meydana gelen ilginç olaylara bir tanesi daha eklendi. Kurumuş olan baraj, şiddetli yağmurların ardından yeniden suyla dolduktan sonra uzun zamandır orada hareketsiz halde bulunan canlılar, bir anda harekete geçti. Peri karideslerinin bir süredir orada gizlendiği ortaya çıktı.

Şiddetli yağmurlar, 22 ayaklı canlıyı uyandırdı... Doğa daha neler neler görecek. Bekleyip hep beraber göreceğiz

Tropikal Hilary Fırtınası'nın Kaliforniya'ya getirdiği şiddetli yağışlar sayesinde 22 bacaklı kabuklular Joshua Tree Ulusal Parkı'nda yüzüyor. Korucular 12 Eylül'deki Facebook gönderisinde, “Çölde karides mi ? Evet" dedi. Korucular, fırtınanın park boyunca yaklaşık 1 ila 4 inç yağmur getirmesinin ardından, şiddetli yağmurdan önce kurumuş olan Barker Barajı rezervuarının sularında peri karideslerinin gizlendiğini söyledi.

Şiddetli yağmurlar, 22 ayaklı canlıyı uyandırdı... Doğa daha neler neler görecek. Bekleyip hep beraber göreceğiz - Resim : 1

"SUYLA DOLDUĞUNDA ETKİLENŞİYORLAR"

Korucular, "Peri karides yumurtaları kuru havuzların ve çukurların topraklarında yıllarca hareketsiz kalabilir. Suyla dolduklarında ve doğru koşullar oluştuğunda bu yumurtalar etkinleşebilir, yumurtadan çıkabilir, büyüyebilir ve olgunlaşabilir." dedi. Ulusal Yaban Hayatı Federasyonu'na göre, su havuzu tekrar kurumadan önce dişi peri karidesleri kist adı verilen yumurtalar bırakacak.

Şiddetli yağmurlar, 22 ayaklı canlıyı uyandırdı... Doğa daha neler neler görecek. Bekleyip hep beraber göreceğiz - Resim : 2

"BİRKAÇ YIL BOYUNCA CANLI KALIYORLAR"

ABD Balık ve Yaban Hayatı Servisi'ne göre, "kistleri aşırı çevresel koşullardan koruyan koruyucu kaplamalarla birkaç yıl boyunca canlı kalıyorlar." dedi. Ajans, yağmurlar yumurtadan çıkmayı teşvik edene kadar yumurtaların kuru havuz yatağında kalacağını söyledi. Yaban Hayatı Federasyonu, "Bu strateji, bu kadar geçici bir ortamda hayatta kalamayacak yırtıcı hayvanlardan kaçınmalarına olanak tanıyor" diyor. Federasyona göre, "11 çift uzantıya" sahip 1 inçlik, yarı saydam yaratıklar Oregon ve Kaliforniya'daki havuzlarda bulunuyor.