Ahmet Kural'a hapis cezası!

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun kendisini dövdüğü iddiası ile oyuncu Ahmet Kural'a açtığı darp davasında Ahmet Kural'a 16 ay 20 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, verilen suçlardan cezanın ertelenmesine hükmetti.

Ahmet Kural'a hapis cezası!

Şarkıcı Sıla ile  oyuncu sevgilisi Ahmet Kural arasındaki şiddet davasının ikinci duruşmasında karar çıktı. Mahkeme Ahmet Kural'a 16 ay 20 gün hapis cezası verdi.  Duruşmaya kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı. 

Üç ayrı suçtan ceza

Üç ayrı suçtan ceza alan sanık Ahmet Kural'a  "tehdit" suçundan 7 ay 15 gün, "basit yaralama" suçundan 5 ay, "hakaret" suçundan da 4 ay 5 gün olmak üzere toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Sıla geçtiğimiz yılın Ekim ayında sevgilisi ünlü oyuncu Ahmet Kural'un kendisini darp etttiğini ve hakarete uğradığını belirtirek savcılığa başvurmuştu. Olay Ahmet Kura'ın Zekeriyaköy'deki evinde meydana gelmişti. Adli Tıp, Sıla'nın sılanın yaralarının basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanma olduğuna karar vermişti. 

Ahmet Kural'ın reddi hakim talebi reddedildi

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, şikayetçi Sıla Gençoğlu ve tutuksuz yargılanan Ahmet Kural ve avukatları katıldı. Ahmet Kural’ın avukatlarının, tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması talepleri  mahkeme tarafından reddedildi.  Taleplerin kabul edilmemesi üzerin Ahmet Kural’ın avukatları reddi hakim talebinde bulundular. Ancak bu talep de kabul edilmedi.

Ahmet Kural: Ben kimseyi darp etmedim, masumum

 Esas hakkındaki savunmalarının sorulması üzerime Kural’ın avukatları, yazılı savunmaları tekrar ettiğini belirtti. Kural’ın Avukatı Sibel Aydın, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını savunarak, taleplerinin reddedilmesini eleştirdi. Ahmet Kural’a son sözü soruldu. Kural’ın avukatları da “Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir" dedi. Kural, "Bana attıkları uyuşturucu kullanıyor iftirasına yönelik ona ve bana test yapılsın. Ben kimseyi darp etmedim, hakaret etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme kararını açıklamak üzere duruşmaya 20 dakika ara verdi.

Ahmet Kural: Dava henüz bitmedi

Dava sonrası açıklamada aldığı cezayı kabul etmediğini söyleyen Ahmet Kural, "Dava bitmedi. Temyize gideceğiz" diye konuştu. Ahmet Kural dava tanığı komşusunun dinlenmediğini vurguladı. Kural'ın avukatı Sibel Aydın, olay günü komşu Hacı İlyas Göçmen'in saat 05.35'te namaz kılmak üzere kalktığını ve arabasına binen Sıla'yı gördüğünü anlattı. Aydın, tanık Göçmen'in "Bir şiddet olayı olsa duyardık" dediğini aktardı.

Taleplerinin tümünün reddedildiğini söyleyen Kural'ın avukatı Aydın müvekiline savunma hakkı verilmediğini savundu. Davanın çok kısa sürede sonuçlandırıldığnı belirten Aydın "Keşke Türkiye'deki tüm kadına şiddet davaları bu kadar kısa sürede bitse. Ahmet Bey'in karşı komşusu olan ve davanın seyrini değiştirebilecek görgü tanığımız dinlenmedi. Vahşice ve hunharca şiddete uğrayan biri sakince kapıdan çıkıp gidemez. Bu karşı tarafın tezini çürütüyor" diye konuştu.