Şimdiye kadarki en pahalı organizasyon! Katar Dünya Kupası için kesenin ağzını açtı

20 Kasım-18 Aralık'ta düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası’na Katar ev sahipliği yapacak. Tarihin en pahalı Dünya Kupası organizasyonu olacağı belirtildi.

Şimdiye kadarki en pahalı organizasyon! Katar Dünya Kupası için kesenin ağzını açtı

Başkent Doha, Orta Doğu'da düzenlenecek ilk Dünya Kupası organizasyonu 1 milyondan fazla futbolseveri ağırlayacak.  Bloomberg'in internet sitesinde yer alan habere göre, Katar, turnuvayı düzenlemeye hak kazanmasının ardından geçen 12 yılda hazırlık için 300 milyar dolar harcadı.

 5,4 milyar dolarlık gelir bekleniyor

 Katar Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında 7 yeni futbol stadyumu, stadyumların entegrasyonu için bir metro bağlantısı, bir havaalanı, hastaneler, oteller ve alışveriş merkezleri inşa etti. Dünya Kupasının bir önceki ev sahibi Rusya  11,6 milyar dolar harcamıştı. 

Gerçekleşecek olan organizasyondan yaklaşık olarak  5,4 milyar dolarlık gelir bekleniyor. Pazar günü Katar-Ekvador maçıyla başlayacak olan turnuvayı ekran başında yaklaşık 3,6 milyar kişi izlerken bu sayının da aşılacağı tahmin ediliyor. 

200'den fazla ülkede yayımlanacak olan Dünya kupası için Forbes'in haberinde ise Katar'ın Dünya Kupası'nı düzenlemek için harcadığı meblağın 229 milyar doları olduğu tahmin ediliyor.