Sinan Ateş suikasta kurban gitti! Davutoğlu sordu: Seçim öncesi bu iş nereye varacak?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş geçtiğimiz hafta Ankara'da öğle saatlerinde başından vurularak öldürülmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırıyor. Olayla ilgili soruşturma devam ederken şu ana kadar 13 kişi tutuklandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Sinan Ateş suikastıyla ilgili sosyal medyadan video paylaştı. Davutoğlu, "Türkiye'de bir grup öyle veya böyle tehlikeli gördüğü kişileri sokak ortasında infaz edebilecek cürete sahip. Seçim öncesi bu iş nereye varacak?" dedi.

Türkiye, Ankara'da suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'i konuşuyor. Soruşturma her geçen gün derinleşirken, cinayetle ilgili olarak aralarında Doğukan Çep'in de bulunduğu toplam 13 kişi tutuklandı. Ateş'in öldürülmesiyle ilgili son dönemde dikkat çeken açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından suikasta ilişkin yeni bir video paylaştı.

"Bir can gitti ama sesleri solukları çıkmıyor"

Davutoğlu, videoyu "Bahçeli suskun, Soylu suskun, Cumhurbaşkanı suskun. Ankara'nın göbeğinde suikast düzenlendi bir can gitti ama sesleri solukları çıkmıyor. Niye? Niye? Niye?" notuyla paylaşırken, videodaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Günlerdir İçişleri Bakanı susuyor niye? Niye Bahçeli susuyor. Yangın var İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi'nde, Cumhurbaşkanı talimat veriyor söndürsün itfaiye diye. Peki ya memlekette yangın var, sokakta insanlar canından emin değil. Niye talimat vermiyorsun sonuna kadar gidin diye. Biz bu oyunu 70'li yıllarda gördük. Demek Türkiye'de bir grup öyle veya böyle tehlikeli gördüğü kişileri sokak ortasında infaz edebilecek cürete sahip. Bu Selçuk Özdağ yapılan saldırıya sessiz kalınmasının devamı mahiyetindedir. Buna da sessiz kalırsa seçim öncesinde nereye gider?"

Ne oldu?

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi 38 yaşındaki Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık tarihinde öğle saatlerinde arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'ndeki ofisinden çıkarken motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Ateş, başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi tarafından kalp masajı yapılan Ateş, ardından özel bir hastaneye kaldırıldı. Ateş, hastanede yapılan müdahalere rağmen kurtarılamadı. Saldırganlara silahıyla karşılık veren Selman Bozkurt ise yaralı kurtuldu.