Sinan Aygün'e adaylık teklif edildi mi? Aygün iddialara tv100'de yanıt verdi

Başak Şengül ile Doğru Yorum programına bağlanan 24. Dönem Milletvekili Sinan Aygün, yerel seçimlerle ilgili kendisine "adaylık teklif edildi mi?" sorusuna "Benim adaylık talebim olsa Meral Hanımla çok rahat görüşebilirim. Çünkü Meral Hanım benim meclis başkanvekilliğimi yaptı. Birincisi ben Mansur Beyin karşısına çıkmam ikincisi siyaset sayfasını kapattım. Meral Hanımla olan dostluğumdan dolayı hiç kimseyi araya sokmam" dedi.

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, gazeteci Nedim Şener, hukukçu Av. Engin Akın, gazeteci Nedim Şener, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, gazeteci Gürbüz Evren, hukukçu Av. Bülent Yücetürk, Başak Şengül ile Doğru Yorum'a konuk oldu. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler programda masaya yatırıldı.

24. Dönem Milletvekili Sinan Aygün yayına bağlanarak kendisine adaylık teklif edilip edilmediği yönündeki soruyu yanıtladı. 

Sinan Aygün'ün açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"ADAYLIK TALEBİM OLSA AKŞENER'LE ÇOK RAHAT GÖRÜŞEBİLİRİM"
Benim adaylık talebim olsa Meral Hanımla çok rahat görüşebilirim. Çünkü Meral Hanım benim meclis başkanvekilliğimi yaptı. 22 yıldır ben Meral hanımı tanırım. Benim büroma kimlerin geldiğini en iyi Bülent Bey bilir. Bülent Bey benden randevu alıp kaç kere ofisime geldi, benim yanıma he gelenin menfaati mi olması gerekirdi? Bülent Beyin gelmek için menfaati vardı gelmek için. Mansur Bey geldiği zaman ‘Ben Büyükşehir Belediyesi’nin genel sekreteri olayım’ dedi Mansur Beye söyledik kabul etmedi. ‘Genel sekreter yardımcısı olayım’ dedi onu da kabul etmedi Mansur Bey. Sonra düştü ‘Kurum işleri başkanı olayım’ dedi onu da kabul etmedi. Mansur Beyin benim adıma konuşabilmesi için benim avukatım olması gerekiyor. Bülent Bey Mansur Beyin avukatı. Son seçimde de Kemal Beyi desteklemiş şimdi derdi meclis üyesi olmak, meclis üyesi olmanın yollarını arıyor kendisi.

"YAVAŞ'IN KARŞISINA ÇIKMAM"
Birincisi ben Mansur Beyin karşısına çıkmam ikincisi siyaset sayfasını kapattım. Meral Hanımla olan dostluğumdan dolayı hiç kimseyi araya sokmam ama CHP, Kemal Kılıçdaroğlu beni partiye çağırmak için 4 tane adam yollamıştı 2011 yılında. Kemal Beyi 99 yılından beri tanırım kıramadım, CHP’ye gittim görevim bitti ve ayrıldım.