Sinan Burhan güvenlik kaynaklarıyla görüştü: Bu yaz Pençe-Kilit tamamlanarak kilit vurulacak!

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, güvenlik kaynakları ile yaptığı görüşmeyi Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programında paylaştı. Güvenlik kaynakları açıklamasında "bu yaz Pençe-Kilit tamamlanarak kilit vurulacak. Daha sonra Pençe operasyonları ihtiyaç duyulan yerlere doğru genişletilecek. Pençe bölgesinde tahkimat güçlendirilecek, mağaralarda bulunan teröristlerin tamamı temizlenecek." ifadelerine yer verdi.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı'na konuk oldu. Burhan, güvenlik kaynakları ile yaptığı görüşmeyi paylaştı.

Sinan Burhan'ın sözleri şu şekilde;
TSK tarafından PKK terör örgütüne yönelik olarak yapılan sınırlı ve süreli yapılan harekatlar vardı. Bunun daha kalıcı ve süresiz hale gelmesi için görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler çerçevesinde çok önemli mesafeler alındı. En büyük alınan mesafe şu; Irak devletiyle yapılan görüşmede PKK’yı terör örgütü olarak tanıdı. Bu konuyla ilgili olarak da Güvenlik Kaynaklarından gelen açıklamayı size okumak istiyorum.

İŞTE GÜVENLİK KAYNAKLARININ AÇIKLAMASI:
Irak Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından PKK’nın yasaklı bir örgüt olduğu yönünde alınan karar memnuniyetle birlikte karşılanmıştır. Irak topraklarının teröristlerce ülkemize yönelik saldırılarda üs olarak kullanılmaması ve ülkemizin sınırlarımızın ve bölge halkının güvenliğinin sağlanması konularında kapsamlı istişarelerde bulunmuş, amacımızın terörle mücadelede ortak hareket edilmesi olduğu bir kez daha ifade edilmiştir.

"ANLAYIŞ BİRLİĞİNE VARILMIŞTIR"
Ayrıca görüşmelerde terörle mücadelenin yanı sıra ticaret, tarım, enerji, su, sağlık, ulaşım, ulaştırma gibi alanlarda ortak daimi komiteler kurulması, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüşmelerin devamı konusunda anlayış birliğine varılmıştır. Ülkemiz sayın Cumhurbaşkanımızın çizdikleri çerçeve doğrultusunda PKK ve uzantılarına yönelik gerekli tüm tedbirleri almaya ve Irak sınırımızı güven altına almaya kararlıdır.

" PENÇE-KİLİT TAMAMLANARAK KİLİT VURULACAK"
Bu kapsamda önce bu yaz Pençe-Kilit tamamlanarak kilit vurulacak. Daha sonra Pençe operasyonları ihtiyaç duyulan yerlere doğru genişletilecek. Pençe bölgesinde tahkimat güçlendirilecek, mağaralarda bulunan teröristlerin tamamı temizlenecek. Bu yapılanlar Iraklılarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde yürütülecektir. Diğer yandan Irak tarafından Kandil, Sincar ve Mahmur’da tedbir alınacak.