Sınıf geçme nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona virüs tedbirleri kapsamında velilerin en çok merak ettiği konu olan 'sınıf geçme' hakkında açıklama yaptı. Selçuk, sınıf geçme için ilk dönem notlarının geçerli olacağını söyledi.

Sınıf geçme nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona virüs tedbirleri kapsamında aldıkları kararları açıkladı. Velilerin en çok merak ettiği sorular arasında yer alan sınıf geçme hakkında da konuşan Selçuk, öğrencilerin heyecanla beklediği açıklamayı yaptı.

Selçuk, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretim gören tüm öğrencilerin notlarının ilk dönem notları baz alınarak yıl sonu karnesi alacağını ifade ederek, "Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Öğrenciler not ortalamaları kaç olursa olsun üst sınıfa geçecek" dedi.

Sınıfta kalma yok!

Selçuk'un açıklamasına göre bu yıl sınıfta kalma olmayacak ve tüm öğrenciler ilk dönem notları zayıf dahi olsa bir üst sınıfa geçmeye hak kazanacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, not ortalaması olarak ise ilk dönem notlarının geçerli olacağını söyledi.

Özellikle lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için bu durum kritik bir öneme sahip. Ortalamaları etkileyecek olan bu rakamlar, öğrencilerin lise ya da üniversiteye giriş sınavlarında büyük öneme sahip. İlk dönem notları yüksek olan öğrenciler ikinci dönemde de aynı notları almış kabul edilecek.

Okulun ilk döneminde yüksek başarı gösteren gösteren öğrenciler, girecekleri lise ve üniversite sınavlarında büyük bir avantaja sahip olacak.