Adele kilo verdiren Sirtfood diyeti

Dünyaca ünlü şarkıcı Adele'in kilolarından kurtulmak için uyguladığı Sirtfood diyeti bir anda en popüler diyetler arasına girdi. Yıllardır kilolarından kurtulmak isteyen Adele Sirtfood diyeti ile zayıflamayı başarınca kilo vermek isteyenler bunu araştırmaya başladı. İşte Sirtfood diyeti özellikleri.

Adele kilo verdiren Sirtfood diyeti

Bu yıl yaşanan korona virüs salgını nedeniyle herkes evde kalınca dünya genelinde bir kilo alımı yaşandı. Zorunlu olarak evde kalmanın verdiği psikolojik etki ile insanlar daha fazla ve dikkatsizce gıda tükettiği için kilo aldı.

Şimdi ise kilolarından kurtulmak isteyenler kendisine en uygun diyeti arıyor. Son dönemin en popüler diyeti ise dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Adele'in kilo vermesini sağlayan Sirtfood diyeti. Peki Sirtfood diyeti nedir? Sirtfood diyeti nasıl yapılır? Sirtfood diyetiyle ne kadar kilo verilir?

Yıllardır kiloları ile tanıdığımız ve son halini görünce hepimizi şaşırtan Adele, uyguladığı diyet programını açıklayınca sirtfood diyeti bir anda meşhur oldu. İngiliz şarkıcı Adele'in de kilo vermesine yardımcı olan sirtfood diyeti nedir, nasıl uygulanır, yarar ve zararları nelerdir gelin beraber bakalım.

Aidan Goggins ve Glen Matten’in kaleme aldığı SirtFood Diet isimli kitap bu diyetin zayıflama genini aktive ettiğini iddia ediyor. Bilimsel kanıtı olmasa da Goggins ve Matten’in savunduğu popüler diyet bu dönem herkesin merek konusu.

Sirtfood diyeti nedir?

Sirtfood diyeti, adını aslında birçok canlı türünde bulunan bir protein sınıfı olan ve dilimizde sirtüin ya da sirtuin olarak anılan proteinlerden alıyor. Hücrelerimizin genel sağlığını koruma konusunda çok etkili sirtuinler, özel bir beslenme programı ile desteklendiğinde zayıflamadan yaşlanma karşıtı etkiler oluşturmaya, birçok soruna çare oluyor.

Bu diyet kapsamında önerilen bir takım gıda, vücutta sirtuinler adı verilen spesifik proteinleri aktive etme görevine sahip. Tüketilen bu besinler, metabolizmayı düzenliyor, kas kütlesini arttırmaya yardımcı oluyor ve yağ yakımı kolaylaştırıyor. Sirtuinlerin vücuttaki hücreleri stres altındayken koruduğu ve iltihabı, metabolizmayı ve yaşlanma sürecini düzenlediği ortaya konulan çalışmalar arasında.

Sadece sirt gıdalarla beslenmekle olmuyor tabii. En iyi şekilde sonuç alabilmek için diyete başlarken bir haftalık çok ciddi bir kalori kısıtlamasına gitmek gerekiyor. Savundukları düşünceye göre kalorinin kısıtlandığı bu dönemde zayıflama geni aktive oluyor. Kalori alımı kısıtlandığında, bedende az enerji bulunuyor ve hücrelere stres yükleniyor.

Sirtüin bu stresi hissediyor ve çalışmaya başlıyor. Bu da hücrelerin radikal şekilde davranmalarına sebep oluyor. Sirtüin metabolizmayı hızlandırıyor ve kasların verimini arttırıyor. Yağ yakımını aktive ediyor, enflamasyonu azaltıyor ve hücrelerdeki hasarları gideriyor. Sonuç daha fit, daha ince, daha sağlıklı bir beden oluyor.