Kaç evlat sığar bir tabuta?

Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Mumcunun Çiftliği mevkisinde tarım işçisi ailelerin 2 ve 3 yaşlarındaki çocukları Yusuf Konaç ve Ramazan Konaç sulama kanalına düşerek hayatını kaybetti. Minik kuzenlerin cansız bedenleri aynı tabuta konuldu.

Kaç evlat sığar bir tabuta?

Sivas'ta bir büyük acı daha yaşandı. Geçtiğimiz ay Şanlıurfa'da yaşayan tartım işçisi ailelerin 3 çocuğu serinlemek için girdikleri Kızılırmak Nehri'nde hayatlarını kaybetmişti. Şanlıurfa'daki cezane töreninde yaşanan görüntüler ise hafızalara kazınmıştı.

Her yıl gittikleri farklı illerde bir yandan tarlada çalışırken bir yandan da çocuklarıyla ilgilenmeye çalışan tarım işçilerinin çocukları kimi zaman kazayla, kimi zaman da tarlalardaki sıcak çalışma koşulları ve havadan dolayı serinlemek isteyerek girdikleri sularda yaşamlarını yitiriyor.

Son acı haber dün akşam saatlerinde Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Mumcunun Çiftliği mevkisinden geldi. 2 yaşındaki Yusuf Konaç ve 3 yaşındaki Ramazan Konaç, sulama kanalının yanında kalan tarım işçisi ailelerinin fark etmediği bir anda su kenarına gitti. Dengesini kaybeden küçük çocuklar sulama kanalına düştü.

Aile üyeleri kısa süre sonra çocukların olmadığını fark etti ancak ararken zaman kaybetti. Sulama kanalında bulunan çocukların cansız bedenleri çıkarıldığını ambulans olay yerine gelmişti ancak küçük çocuklar için yapacak bir şey kalmamıştı.

Adıyaman’dan tarım işçisi olarak Sivas’a gelen ailelerin çocukları olan ve kuzen oldukları öğrenilen çocukların oyun oynarken girdikleri sulama kanalında boğuldukları açıklandı.

Çocukların cenazeleri Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde yapılan otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün ailelerine teslim edildi. İki küçük kuzen aynı tabuta konuldu. Kuzenleri hastane morgundan amcaları İsmail Konaç teslim aldı. Acılı amca yaptığı açıklamada, “Tarlada çalışıyorlardı. Annesi çocuklar için yemek yapmış. Çocukları bulamayınca aramaya başladılar. Su kanalında bulundular. Oyun oynarken düşmüşler” dedi.

Cenazelerin memleketleri Adıyaman Merkez ilçede toprağa verileceği öğrenildi.