İmamoğlu’na siyasi yasak istenen dava ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemindeki bir ihaleyle ilgili açılan davada İmamoğlu’na yine hapis ve yine siyasi yasak isteniyor. Duruşma 30 Kasım saat 15.00'e ertelendi.

İmamoğlu’na siyasi yasak istenen dava ertelendi

Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ilk duruşması Büyükçekmece Adliyesi’nde görüldü. Dava30 Kasım'a ertelendi.

Mahkeme savunmasını yapan 6 sanığın 'vareste' tutulmalarına İmamoğlu'nun ise gelecek celse hazır edilmesine karar verdi. Ayrıca, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'na kamu zararı olup olmadığı konusunda müzekkere yazılmasına hükmetti.

Duruşma sonrası basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, “Ekrem İmamoğlu’nun 2015 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’nın ilk yıllarında ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla bir soruşturma yürütülmüştü. Danıştay soruşturma iznini iptal etmişti çünkü iddiaların tümü geçerli değildi. Buna karşılık 2020 yılından itibaren Süleyman Soylu yönetimindeki İçişleri Bakanlığı’ndan İBB’ye gönderilen mülkiye müfettişleri bu davayı yeni bir forma dönüştürdüler. Hazırladıkları müzekkereyi savcılığa yollayarak incelemesini sağladılar. Bir iddianame düzenlediler ve bugün ilk duruşmasını yaptık. İmamoğlu ile beraber Beylikdüzü Belediyesi çalışanı arkadaşlarımızda yargılandılar” dedi.

“OLMAMASI GEREKEN BİR İDDİANAME VE YAPILMAMASI GEREKEN BİR YARGILAMANIN İLK DURUŞMASINDAN ÇIKTIK”

Günaydın açıklamasının devamında soruşturma ile ilgili konuşarak, “ Sorulara verdikleri cevaplar şudur, ‘İddia ettiğiniz gibi ihale dosyasında baştan olması gereken belgelerin yokluğu söz konusu değildir. Çünkü zarf açma tutanağında bunu net olarak görebilirsiniz. Ayrıca sonradan sunulması gereken belgeler önceden sunulması zorunluymuş gibi sunulamaz böyle bir iddianame düzenlenemez’. Nihayet 250 bin liralık kamu zararına uğratma iddiasına yönelikte arkadaşlarımız dediler ki o yıl da asgari ücrette önemli bir artış olmuştu dolayısı ile bu yansıtıldı. Herhangi bir kamu zararı da söz konusu değildir. Olmaması gereken bir iddianame ve yapılmaması gereken bir yargılamanın ilk duruşmasından çıktık. Duruşma 30 Kasım 2023 tarihine ertelendi” diye konuştu.