Siyasilerden Süper Kupa tepkisi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a destek oldular

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçının Atatürk tişörtü ve pankartına izin verilmemesi nedeniyle iptal edilmesi sonrası siyasilerden kulüplere destek paylaşımı geldi.

Siyasilerden Süper Kupa tepkisi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a destek oldular

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa müsabakası iptal oldu. İki takımın Atatürk tişörtü ve pankartıyla sahaya çıkma isteğinin Suudi yetkililer tarafından reddedilmesi sonrasısı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Galatasaray ve Fenerbahçe yaptığı açıklamayla maçın ileri bir tarihte oynanacağını açıkladı.

İki takım Türkiye’ye döndü. Siyasi isimler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla iki takıma destek verdi.

BAKAN YERLİKAYA: ATATÜRK, ÜLKEMİZİN ORTAK VE BİRLEŞTİRİCİ DEĞERİDİR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ülkemizin ortak ve birleştirici değeridir” dedi.

Siyasilerden Süper Kupa tepkisi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a destek oldular - Resim : 1

ÖMER ÇELİK: “ATATÜRK ÜLKEMİZİN KURUCU LİDERİ VE ORTAK DEĞERİDİR”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir. Atatürk konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Siyasilerden Süper Kupa tepkisi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a destek oldular - Resim : 2

ÖZGÜR ÖZEL, İKİ TAKIMA TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise onurlu duruşları nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray'a teşekkür etti.

AKŞENER: “GALATASARAY VE FENERBAHÇE'Yİ YÜREKTEN KUTLUYORUM”

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener de paylaşımında "Türk milletinin Atatürk sevgisini ölçmeye çalışanlara karşı Cumhuriyetimizin muhafızlığını yapan Galatasaray ve Fenerbahçe'yi yürekten kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

"Her Türk'e yakışanı yaptınız, hepimizi gururlandırdınız!" diyen Akşener, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel her iki takımın da Süper Kupa şampiyonu ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Yaşanan krizin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı ekipler Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği önüne Türk Bayrağı ve Atatürk posteri astı.

MANSUR YAVAŞ: ARABİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİNİN BULUNDUĞU SOKAĞI BAYRAĞIMIZ VE ATATÜRK POSTERLERİYLE DONATIYORUZ

O anları sosyal medyadan paylaşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağı Bayrağımız ve Atatürk posterleriyle donatıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene." ifadelerini kullandı.