Skandal patlak verdi: Dünyanın en önemli firmalarından biri… Kişisel bilgiler korsanların eline düştü!

Ferrari’nin Maranello’daki şirketi bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı. Saldırı şirketin işleyişini engellemezken hackerlerin, çaldıkları kullanıcıları bilgileri için fidye talebinde bulundu.

Skandal patlak verdi: Dünyanın en önemli firmalarından biri… Kişisel bilgiler korsanların eline düştü!

İtalyan lüks spor otomobili, coupe, süperspor otomobil, spor otomobil üreticisi olan Ferrari, şok bir olay yaşadı. Şirkete hackerler tarafından siber saldırı düzenlendi. Saldırı nedeniyle sistemlerde bir aksama yaşanmazken kullanıcı verileri çalındı.

TuttoSport’ta yer alan habere göre hackerler çalınan bilgileri geri vermek için şirketten fidye talep etti. Ancak firmanın bu isteğe direndiği belirtildi.

Skandal patlak verdi: Dünyanın en önemli firmalarından biri… Kişisel bilgiler korsanların eline düştü! - Resim : 1

MÜŞTERİLERE BİLGİ VERİLDİ

Konuya ilişkin olarak kurumdan yapılan açıklamada, “Kurumsal politikasına uygun olarak, Ferrari herhangi bir fidye talebini kabul etmeyecek. Çünkü bu tür talepleri kabul etmek suç faaliyetlerini finanse edecek ve tehditlerin yazarlarının saldırılarını sürdürmelerine izin verecektir. En iyi hareket tarzının müşterilerimizi bilgilendirmek olduğu inancıyla, müşterilerimizi verilerinin potansiyel olarak açığa çıkması ve olayın doğası hakkında bilgilendirdik" denildi.

Öte yandan yetkililer yaşanan olayı kınadıklarını da ifade etti.

GÜVENLİK AÇIĞI İÇİN UZMANLARLA İŞBİRLİĞİ YAPILDI

Diğer yandan sistemlerin güvenlik seviyesinin yükseltilmesi için uzmanlarla işbirliği yapıldığı kaydedildi.