Soğuk havalardan kaçan vatandaşlar şifayı bitkilerde arıyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde soğuyan havaların ardından aktarlarda yoğunluk yaşanmaya başladı. Kışın ağır ve çetin geçtiği Bitlis'te soğuk havaların etkisi ile hasta olmak istemeyen vatandaşlar soğuk algınlığı ve gripten korunmak için şifa ve vitamini aktarlarda aramaya başladı.

Soğuk havalardan kaçan vatandaşlar şifayı bitkilerde arıyor

Karın başkenti olarak bilinen Bitlis'in Tatvan ilçesinde soğuyan havalar vatandaşların yolunu aktarlara düşürdü. Her geçen gün hızla soğuyan havaların beraberinde getireceği soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklardan aktarlara sığınan vatandaşlar özellikle bağışıklıklarını destekleyecek ve c vitamini sağlayacak doğal yöntemleri tercih ediyor. 

 VATANDAŞLAR ŞİFAYI BİTKİLERDE ARIYOR

Şifayı bitkilerde arayan vatandaşların uğrak mekanı haline gelen aktarlarda ise en çok talep zencefil ve zerdeçal bitkisine oluyor. Tatvan ilçesinde 5 yıldır şifalı bitki satışı yapan aktar,  soğuk havalarda takviye edici gıdaların kullanılması gerektiğini söyledi. Kış aylarında vücut direncini arttırmak için şifalı bitkilerin tüketilmesi gerektiğini aktaran aktar, “Kış aylarında kullanabileceğimiz bitki çeşitlerinin başında zerdeçal ve zencefil geliyor. Zerdeçal ve zencefil, bağışıklık sisteminin güçlendirmesiyle bilinen iki üründür. Kış aylarında hibiskus baharatın C vitamini açısından zengin olması sebiyle vatandaşlarımızın tüketmesini öneriyoruz. Özellikle karanfil baharatındaki antioksidan etkisi nedeniyle vücuttaki mikropları öldürüp enfeksiyonlara karşı koruyor. Boğazdaki enfeksiyonlara, iltihaplara, bademcik şişmesi ve öksürüğe karşı ise böğürtlen sirkesini öneriyoruz. Böğürtlen sirkesini kullanırken bir su bardağına bir yemek kaşığı böğürtlen sirkesi ekleyip ağzımızda gargara yapıp yutuyoruz. Zencefil ailesine ait havlıcan otu ise vücut ısısını koruma özelliğini taşıyor” şeklinde konuştu.

 

Soğuk havalardan kaçan vatandaşlar şifayı bitkilerde arıyor - Resim : 1