Sokak ortasında dehşet! Önce darp edip, sonra bıçakladılar: 4 yaralı var

Aksaray'da bir grup genç, sokak ortasında önlerini kesen yabancı uyruklu şahıslarla kavga ederken, gençlerden biri bıçakla yaralandı. 3 genç ise kemer ve taşla darp edilerek yaralandı.

Olay akşam saatlerinde Şeyh Hamit Mahallesi 3306. Sokakta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 4 arkadaş mahallede bulunan parkta vakit geçirdikten sonra eve gitmek için yola çıktı. Yolda giderken kimliği belirlenemeyen yabancı uyruklu 7 kişi 4 arkadaşın önünü kesti. Yabancı uyruklu şahıslarla bir anda tartışmaya başlayan O.T. (19) ile arkadaşları E.Y.B. (16), Y.Ç. (16), M.S. (16) isimli 4 arkadaş önce darp edildi.

Şahısların yüzüne toprak atarak kurtulmaya çalışan O.T. kalçasından bıçaklanarak yaralanırken, E.Y.B. ise kemerle darp edilerek yaralandı. Olay yerinden kaçmaya çalışan yabancı uyruklu şahıslar bu kez taşlarla diğer 2 genci yaralayarak kaçtı. Darp edilen gençler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri olay yerinde gerçekleştirilen yaralı 4 genç ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yaşadıkları olayı anlatan Mesut S., "Ben gidiyordum annemi aradım. Anneme ‘Ben geliyorum’ dedim. O anda baktım 4 kişilerdi sonra 7 kişi falan oldular. Annemi kapattım ben, o sırada Oğuzhan'ı aradım ‘Geliyorlar’ dedim. ‘Kim geliyor’ dedi. ‘Tamam bizim yanımıza doğru gel’ dedi. Tam sallamayı çıkarıyordu ben bastım. Bunlar koştu Oğuzhan da toprağı aldı attı. Sonra bıçağı salladı gitti. Biz Afganlıyı hiç tanımayız abi” dedi.

Olayı yaşayan Y.Ç. ise "Abi arkadaşımızı savuşturduk. Tam şu yolun başındayken bizi aradı, ‘Bir kaç kişi önümü kesti’ diye. Bizde oraya gidelim dedik. Arkadaşım geldi, zaten 3-4 kişi arka arkaya geldi. Bıçaklanan arkadaşım yerden çocuğun yüzüne kumu attı. Çocuk direk belinden bıçağı çekti. Arkadaşım bıçağa direk sarıldı. Öbürü kemerle falan vurdu. Sonra bıçaklanınca çocukların bir kaçı geri çekildi. Sonra kaçtılar buraya gelince de ihbar verdik" diye konuştu.
Polis ekipleri olay yerinden kaçan yabancı uyruklu şahısların kimlik tespiti ile ilgili çalışma başlatırken, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.