50 bin liraya kadar hibe desteği için başvurular başladı

Son dakika haberine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli ve eski hükümlülere yönelik 50 bin TL'ye kadar hibe desteği için 2019 yılı 2. dönem başvurularının alınmaya başladığını duyurdu.

50 bin liraya kadar hibe desteği için başvurular başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hayata geçirdikleri çalışmalar ile 2014 yılından bu yana kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlüleri destek sağladıklarını söyledi.

Bakan Selçuk, 2014-2019 yılları arasında engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden idari para cezası olarak tahsil edilen tutarların yetkili komisyon tarafından kabul edilen projelere destek olarak aktarıldığını vurguladı.

Buna göre kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin projelerini 2019 yılı 2. Dönem başvuruları için 14 Haziran 2019 tarihine kadar teslim etmesi gerekiyor.

Bakan Selçuk, ‘’Proje sunmak isteyen vatandaşlarımız www.iskur.gov.tr adresinde “Duyurular” bölümünde yayımlanan başvuru rehberi ve formuna göre hazırlayacakları projeleri 14 Haziran 2019 tarihine kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilirler” ifadesini kullandı.