Son dakika! ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı! Kriz büyüyor...

Son dakika haberine göre; ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya Ukrayna gerginliğine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Blinken, "Olaylar Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline doğru gidiyor" dedi.

Son dakika! ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı! Kriz büyüyor...

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Olaylar Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline doğru gidiyor. Diplomasinin Putin'i caydırması için bütün imkanları kullanacağız. Biden, Putin ile herhangi bir zamanda ve formatta görüşmeye hazır" açıklamasında bulundu.

Rusya ve Belarus'un askeri tatbikatı süresiz bir şekilde uzatıldı. Yabancı basında yer alan bilgilere göre, Ukraynalı askerler ve Rusya destekli ayrılıkçılar arasındaki temas hattı boyunca yüzlerce top mermisi patladı ve binlerce insan doğu Ukraynaki Donbas bölgesinden tahliye edildi. 

Diğer yandan Kremlin'den yapılan en son açıklamada, "Batının Ukrayna için işgal tarihi vermesi provokasyondur, aksi sonuçlara yol açabilir" denildi. Beyaz Saray'dan Rusya'nın her an saldırabileceği yönünden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Rusya, Ukrayna'yı işgal için sahte terör saldırısı üretebilir. Olaylar, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline doğru gidiyor" dedi.