Son dakika! ABD Rusya Merkez Bankası ile işlemleri yasakladı

Son dakika haberine göre; ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizin savaşa dönüşmesine ilişkin, "ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir" açıklamasının ardından ABD, Rusya Merkez Bankası ile işlemleri yasakladı.

Son dakika! ABD Rusya Merkez Bankası ile işlemleri yasakladı

Son dakika haberine göre; ABD Rusya Merkez Bankası ile işlemleri yasakladı.

Analistler ABD'nin kararının küresel piyasalar ve Türkiye ekonomisi açısından dış ticaret, maliye ve para politikası anlamında nasıl etki edeceğine ilişkin detayların gelecek zamanlarda ortaya çıkacağını ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon başlatması hakkında "Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya'dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir" açıklamasında bulunmuştu.

ABD, Rusya'da bulunan vatandaşlarına bu ülkeden "derhal" ayrılmaları tavsiyesinde bulundu. ABD'nin Rusya Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Birçok hava yolu firması Rusya uçuşlarını iptal ediyor ve birçok ülke Rus hava yolu şirketlerine hava sahalarını kapatıyor. ABD vatandaşları hala aktif olan ticari seyahat seçeneklerini kullanarak Rusya'dan bir an önce çıkmayı değerlendirmelidir" denildi.