Son dakika | Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 şüpheli adliyeye sevk edildi

Son dakika... Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Son dakika | Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 şüpheli adliyeye sevk edildi

Trendyol Süper Lig’in 15.haftasında oynanan MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ile Meler’e yere düştükten sonra tekme atan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şüpheliler gözaltına alınmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Maç sonrası sahaya inerek maçın hakemine şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile sahaya inen taraftarlar hakkında, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" ve "kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama" suçlarından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Son dakika | Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 şüpheli adliyeye sevk edildi - Resim : 1

Olayın ardından hastaneye giden Koca, emniyet güçlerinin gözetiminde hastanede tedavi gördü. Ardından gözaltı işlemleri hastanede yapılan ve ilk ifadesi hastanede alınan Koca, Ankara Batı Adliyesine sevk edildi.

Hakeme saldırıda bulunan ve dün akşam saatlerinde gözaltına alınan K.Ç. ve Ş.Y.Ş. de Ankara Batı Adliyesine getirildi. Bu arada, soruşturma kapsamında 3 kişi daha gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Ankara Emniyet Müdürlüğü çevik kuvvet ve spor şubesi ekipleri, Sincan'daki Batı Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Son dakika | Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 şüpheli adliyeye sevk edildi - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında Ankaragücü evinde Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Müsabaka 1-1 sona erdi. Maçın bitiş düdüğünün ardından istenmeyen olaylar yaşandı. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya girerek müsabakanın hakemi Halil Umut Meler’e yumruk attı, yere düşen Meler’e bazı yöneticiler ise tekme attı.

Olayın ardından K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şüpheliler ve Faruk Koca gözaltına alınmıştı.