Merkez Hakem Kurulu’ndan Halil Umut Meler açıklaması: “Bu saldırı sadece hakemlerimize değil, Türk futboluna yapılmıştır”

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmasını kınadı. Açıklamada, “Hakemimiz Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu saldırı sadece hakemlerimize değil, Türk futboluna yapılmıştır. Merkez Hakem Kurulu olarak sonuna kadar sonuna kadar hakemimizin yanında olduğumuzu ifade ederiz” denildi.

Merkez Hakem Kurulu’ndan Halil Umut Meler açıklaması: “Bu saldırı sadece hakemlerimize değil, Türk futboluna yapılmıştır”

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında Ankaragücü evinde Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Müsabaka 1-1 sona erdi. Maçın bitiş düdüğünün ardından istenmeyen olaylar yaşandı. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya girerek müsabakanın hakemi Halil Umut Meler’e yumruk attı, yere düşen Meler’e bazı yöneticiler ise tekme attı.

Merkez Hakem Kurulu’ndan Halil Umut Meler açıklaması: “Bu saldırı sadece hakemlerimize değil, Türk futboluna yapılmıştır” - Resim : 1

Yaşanan olaylar sonrası Merkez Hakem Kurulu (MHK) konuyla ilgili bir açıklamada yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“11.12.2023 tarihinde Eryaman Stadyumu’nda oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor müsabakasında çok değerli hakemimiz Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu saldırı sadece hakemlerimize değil, Türk futboluna yapılmıştır. Merkez Hakem Kurulu olarak sonuna kadar sonuna kadar hakemimizin yanında olduğumuzu ifade ederiz. Yasal ve idari süreci yakından takip edeceğimizi ve olaya sebebiyet veren tüm sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması adına olayın takipçisi olacağımızı beyan ederiz.”